• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jokiću, 'oćeš na basket?" Bek Srbije promijenio ime, a najmirniji SKAKAO na klupi - ovo niste videli u prenosu! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Srbija je u prvom kolu Eurobasketa prema planu rutinski savladala ekipu Holandije, a neke stvari oko terena niste mogli da vidite u TV prenosu. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića.

 Eurobasket - šta niste vidjeli u prenosu Srbija - Holandija Izvor: MN PRESS

Držali su se Holanđani junački u prvom poluvremenu utakmice sa Srbijom na startu Eurobasketa, čak su i poveli na startu, ali jednostavno razlika u klasi je bila prevelika i morali su da polože oružje pred nadmoćnim timom Srbije. Izabranici Svetislava Pešića trijumfalno su krenuli na ovom Eurobasketu, ali tek ih čekaju najveće bitke. 

Vidjeli ste odličnog, ali i nervoznog Jokića, Dušana Ristića koji je opravdao svoje minute i raspucanog Vortija De Jonga, ali neke stvari sa terena, sa klupe, ispred hale i sa tribina niste mogli da vidite. Zato je MONDO bio na licu mjesta za vas!

Srpski navijači su u solidnom broju popunili velelepnu O2 arenu, ali bilo je i iznenađujuće mnogo holandskih navijača. S obzirom da niko nije očekivao da će se Holanđani uopšte pojaviti nekih 500 ili 600 narandžastih majica i dresova u praškoj areni bilo je zaista impresivno. Ali šta ste propustili u TV prenosu? 

1- ORIO SE PRAG, A PJESME SU BILE RAZNE!

Pogledajte

02:17
Ko to kaže, ko to laže… srpske pesme se čuju u Pragu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Srpski navijači su u zaista velikom broju stigli u "O2 arenu", a tu je raspoloženje bilo na maksimumu. U prenosu ste mogli da čujete kako je zvučala "Bože pravde" i vjerujem da su se svi u dvorani naježili od ponosa i uzbuđenja kada su hiljade Srba zapjevale himnu.

Ipak niste mogli da vidite šou srpskih navijača ispred dvorane koji nisu prestajali da pjevaju. A pjevalo se svašta! Naravno stalno su se čuje grupe navijača kako uzvikuju "Titula, titula" i "MVP", a u jednom trenutku se na ulazu u halu zaorilo "Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala" ...Čak su grupice navijača uspjevale da pjevaju košarkašku himnu "Igraj i pobedi", a orilo se i "Tamo daleko" u Pragu!

2 - BG SINDIKAT, PA JARAMAZ NA CENTRU TERENA!

Izvor: MN PRESS

Kada smo ušli u halu odjednom je sa ozvučenja počela pesma Beogradskog sindikata da zagrije naše navijače, a onda je sve stalo i oficijelni spiker je prozvao Ognjena Jaramaza. Bek Srbije je upravo na dan utakmice slavio svoj 27. rođendan i organizatori su mu ga preko velikog video bima čestitali.

Tome su se pridružili i srpski navijači, tako da smo siguri da je ovo jedan od najljepših rođendana za našeg plejmejkera. 

3 - JOKARA, HOĆEŠ NA BASKET? 

Izvor: MN PRESS

Nikola Jokić je prava zvijezda na ovom Eurobasketu, a pogotovo ga obožavaju najmlađi navijači. Veliki broj klinaca na tribinama nosio je njegove dresove, ali i imao sjajne poruke za njega spremne na kartonima.

Na jednom je pisalo "Joker free hugs", na drugom je MVP NBA lige dobio pozdrav iz Novog Sada, a jedan navijač je čak držao transparent na kome je pisalo "Jokiću, hoćeš posle na basket?"

Izvor: MN PRESS

Jasno se vidi da je Somborac idol mladih generacija i zbog toga je dodatno bitan njegov dolazak na Eurobasket i njegove dobre igre kako u prijateljskim mečevima, tako i u kvalifikacijama za Mundobasket i na kraju u Pragu. 

4 - KO JE NAJGLASNIJI NA KLUPI? 

Izvor: MN PRESS

 Prvo - pogledajte ovu sliku! Momenat u kome Srbija daje trojku podigao je dvoranu, ali i klupu Srbije na noge i to dovoljno govori o tome kakva atmosfera vlada u nacionalnom timu. 

Iako ga bije glas da je smiren i staložen, na klupi Srbije je konstantno najaktivniji Dejan Davidovac. On pogotovo na startu mečeva stalno ustaje, skače, bodri svoje saigrače, dovikuje stvari sa klupe i vidi se koliko mu znači to što je ušao u 12 i doletio na Eurobasket. 

5 - TEŽAK JE TAJ SRPSKI!

Izvor: MN PRESS

 Vanja Marinković je odigrao odličan meč, na kraju je upisao čak 18 poena i zvanični spiker je morao više puta da ponavlja njegovo ime kada bi uradio nešto dobro tokom meča. Ali ga nijednom nije pogodio! 

Marinković je uvijek bilo Marković, a umjesto Vanja čulo se Vanija! Bilo kako bilo Srbija ima pouzdanog beka koji igra dobru odbranu i ume da šutne - bilo da je to Vanija Marković ili Vanja Marinković!

6 - HOLANĐANI VIKALI MVP!

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

 Poslije meča došao je na konferenciju za medije u papučama i svima objavio da završava karijeru, a tokom utakmice su mu vikali da je MVP! Sjajni veteran u redovima selekcije Holandije Vorti De Jong možda je odigrao i meč karijere protiv Srbije, ubacio je 28 poena uz šut za tri poena 6 od 8, a to je dovelo u trans navijače Holandije.

Njih 500 ili 600 bilo je na utakmici, a kada su čuli kako srpski navijači na svaki dobar potez Micića i Jokića viču "MVP" to su počeli da rade i Holanđani kada Vorti postigne poene. Srbija je pobijedila, ali je lijepo bilo vidjeti veče karijere jednog ovakvog igrača. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC