• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati se plaše - "Ako ne pobijedimo, prijeti nam Srbija!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srbija u ponedjeljak od 21.00 igra protiv Finske, ali i preostalih pet mečeva na Evropskom prvenstvu obećavaju uzbuđenja.

 Eurobasket - Hrvati se plaše - "Ako ne pobijedimo, prijeti nam Srbija!"  Izvor: MN Press/Profimedia

U nedjelju smo vidjeli mnogo drame na Eurobasketu, a i ponedjeljak bi mogao da bude vrlo zanimljiv. Na programu su mečevi trećeg kola u grupama C i D, što znači da ćemo imati prilike da gledamo reprezentaciju Srbije!

Ekipa Svetislava Pešića večeras igra protiv Finske, selektor je imao šta da kaže o rivalu "orlova", a biće zanimljivo i u taboru Hrvatske koji se već pribojavaju okršaja sa Srbijom!

KAD I GDE JE PRENOS MEČA SRBIJA - FINSKA?

Srbija od 21.00 uz TV prenos na RTS-u, ali i tekstualni uživo prenos na MONDU, igra za treću pobjedu na Evropskom prvenstvu, pošto su već savladane ekipe Holandije i Češke. Selektor Pešić još ne može da računa na Nikolu Milutinova zbog toga što nije stigao u Prag, a u taboru Srbije se nadaju da bi mogao da stigne baš u ponedjeljak, nakon njegovih problema sa virozom.

/Ovako je Srbija pobijedila Češku/

Košarkaš Finske Sasu Salin govorio je o Nikoli Jokiću i drugim igračima Srbije, i baš on će uz Laurija Markanena biti glavna prijetnja po "orlove" u pomenutom okršaju. Srbija bi pobjedom obezbijedila mjesto u osmini finala i približila se obezbjeđivanju prve pozicije u grupi D. A upravo to je ono što plaši medije u Hrvatskoj!

SA KIM SRBIJA "UKRŠTA" U OSMINI FINALA?

Selekcija Hrvatske u ponedjeljak takođe igra svoj treći meč na turniru, a oni u grupi C odmjeravaju snage sa Estonijom. Taj meč od 14.15 časova je ključan za selekciju Hrvatske, koja će učiniti sve da se domogne makar trećeg mjesta u grupi - četvrta pozicija bi ih najvjerovatnije vodila na Srbiju u osmini finala.

"Hrvatska ne želi da osigura samo prolaz, već da osigura i što bolji žrijeb u idućoj rundi. Hrvatska se ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Finska, Izrael, Poljska, Češka i Holandija. Srbija se zasad čini neuhvatljivom. U slučaju da osvoje grupu, a Hrvatska prođe dalje tek kao četvrta, veliki derbi mogli bismo da gledamo već u osmini finala", piše "Indeks" u tekstu "Hrvatska mora da pobijedi, već u osmini finala joj prijeti Srbija" koji se bavi kalkulacijama u grupi C.

Poseban razlog za tu analizu je činjenica da bi Hrvatska eventualnim porazom od Estonije imala skor 1-2, baš kao i Estonci, koji bi u tom slučaju imali bolji međusobni skor. Hrvate poslije Estonije čekaju i dueli sa Italijom i Ukrajinom.

MEČEVI NA EUROBASKETU - PONEDJELJAK, 5. SEPTEMBAR

grupa C

  • Hrvatska - Estonija 14.15
  • Velika Britanija - Grčka 17.00
  • Ukrajina - Italija 21.00

grupa D

  • Poljska - Izrael 14.00
  • Češka - Holandija 17.30
  • Srbija - Finska 21.00

TABELA GRUPE C

Standings provided by SofaScore LiveScore

TABELA GRUPE D

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC