• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janis odmorio, pa umalo oborio rekord Novickog na Eurobasketu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Janis Adetokumbo odigrao je fenomenalan meč protiv Ukrajine, dao je 41 poen, više je postigao samo Novicki.

 Janis Adetokumpo postigao 41 poen protiv Ukrajine Izvor: MN PRESS

Janis Adetokumbo je pregazio Ukrajinu na Eurobasketu (99:79)! Odigrao je fenomenalnu partiju, bio je nadomak da obori i rekord Dirka Novickog na Evropskim prvenstvima. Poslije dana odmora, ubacio je 41 poen, uz 9 skokova i dvije asistencije za indeks korisnosti 43. Efikasniji od njega u istoriji samo je jedan igrač - Novicki. Legendarni Nijemac je na prvenstvu Evrope 2001. godine postigao 43 poena.

Ukrajinci su išli ka novoj senzaciji. Na poluvremenu su imali sedam poena prednosti (39:46). Nadali su se da mogu da naprave još jedno iznenađenje. Tako nije mislio Janis. U nastavku meča je "poludio", razigrao se, pronašao ritam, praktično je unosio protivnike u reketu, dolazio do lakih poena, često je poentirao i pod faulom.

Sve je bilo riješeno u toj trećoj četvrtini. Dovoljno je reći da su puleni Dimitrisa Itudisa tu dionicu dobili sa "+21" (32:21). Mogli su protivnički igrači samo da gledaju rapsodiju Janisa i saigrača. Na ovaj način su praktično potvrdili prvo mjesto u grupi, dok će Ukrajinci da se bore za drugu poziciju, pošto im je ovo prvi poraz u grupnoj fazi takmičenja. Tako su izbegli četvrtu poziciju i eventualni duel sa Srbijom u osmini finala, ukoliko "orlovi" budu prvi.

Najefikasniji u pobedničkom timu, pored Janisa, bili su Nik Kaltes (13, 7as, 5sk) i Tajler Dorsi (13), na drugoj strani su Svjatoslav MIhajluk i Jusuf Sanon postigli po 16 poena. Grčka u posljednjem kolu igra sa Estonijom, a Ukrajina sa Hrvatskom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC