• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija može sa tri tima u osmini finala! Detaljne kalkulacije za "orlove" - čak i koš razlika odlučuje!

Autor Dragan Šutvić

Koga biste voljeli kao protivnika Srbije u osmini finala Eurobasketa? Pročitajte detaljne kalkulacije...

 protiv koga srbija igra u osmini finala eurobasketa  Izvor: MN Press/Wikipedia/screenshot

Eurobasket ulazi u posljednje kolo grupne faze, a znamo da to znači i kalkulacije za osminu finala! Sve nas zanima reprezentacija Srbije koja je do sada maksimalna na turniru (4-0), pa to u praksi znači da će sa prve pozicije ući u nokaut fazu, s tim da je "orlovima" ostala još utakmica sa Poljskom (3-1), gdje se ne očekuje iznenađenje. Od ranije je poznato i da pobjednik ove grupe igra sa četvrtoplasiranim iz grupe "C", a tamo je prava zbrka!

Uoči posljednjeg kola moguće je da čak tri ekipe zauzmu najslabiju poziciju koja vodi u osminu finala, a sve ćemo saznati 8. septembra kada se sastaju Hrvatska - Ukrajina i Italija - Velika Britanija.

Pod uslovom da Italija dobije Veliku Britaniju, gdje zaista ne bi trebalo da bude prostora za iznenađenje, čitava grupa će se svesti na meč Hrvatske i Ukrajine (četvrtak, 14.15) u kojoj su moguća tri ishoda po Srbiju. Odnosno, čak i koš-razlika u trijumfu Hrvatske mogla bi da odigra ulogu na koga će ili neće Srbija u osmini finala.

Tako da ako Hrvatska dobije Ukrajinu, Italijani će biti na četvrtom mjestu, dok ukoliko Hrvati pobijede Ukrajinu sa 18 i više poena razlike - u tom slučaju je Ukrajina četvrta i biće rival Srbije u osmini finala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Postoji šansa da gledamo i Ex-yu derbi između Srbije i Hrvatske, ali da bi se tako nešto dogodilo - Ukrajina mora da pobijedi Hrvatsku. Ukrajinci su inače oduševili u prva tri kola i bili su maksimalni sve do susreta sa Grcima, tako da ni to nije nemoguća situacija, posebno jer Hrvatska ne blista na Eurobasketu.

Ono što je dobro je da Srbija igra fantastično i da nijedna od ovih ekipa ne bi trebalo da predstavlja strah za "orlove", ali je dobro poznato da je osmina finala najteži meč na svakom turniru...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC