• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić: Nedostajalo je snage i sreće, ali i dalje je sve u našim rukama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Centar reprezentacije BIH istakao da "zmajevi" i dalje odlučuju o svojoj sudbini na Eurobasketu.

 Eurobasket Nurskić poslije BIH - Francuska - Sve je u našim rukama Izvor: YouTube/Sportklub

Nakon senzacije i pobjede protiv Slovenije, hladan tuš za „zmajeve“ na Eurobasketu.

Selekcija Francuske savladala je BiH 81:68 i tako se ne samo revanširala za nedavni poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, nego i natjerala ekipu Adisa Bećiragića da prolaz u naredni krug traži u posljednjih 40 minuta na Evropskom prvenstvu, protiv Litvanije.

Možda će vas zanimati

 "Utakmica kao utakmica, jednu dobiješ, jednu izgubiš. Mislim da smo stvarno željeli, ne može nam niko zamjeriti to. Ovo je ipak iskusna ekipa, kad griješite naprave razliku. Imali smo previše izgubljenih lopti, previše ofanzivnih skokova sa njihove strane. Vratili smo se u igru, ali malo je nedostajalo ssnage i sreće", rekao je centar "zmajeva" Jusuf Nurkić.

On je istakao da i dalje selekcija Bih sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Ništa nije izgubljeno, idemo dalje. Nama niko nije dao šanse nijednu utakmicu, a mi smo došli i dobili dvije. Možda smo bili malo previše uzbuđeni za ovu utakmicu, ali hvala Bogu sve je u našim rukama. Kad smo dolazili rekli su da nam trebaju dvije, dobili smo dvije, Bosnu uvijek slažu na kraju, ali sve je u našim rukama".

Uprkos seriji 13:0 kojom su uhvatili priključak „zmajevi“ nisu uspjeli da dođu do potpunog preokreta.
„Imali smo momentum. Tako je u sportu, nekad uspijete da završite utakmicu, nekad ne .Nažalost nismo uspjeli da završimo večera, ali sutra je novi dan i mi ćemo odgovoriti na najbolji mogući način.

"Najradije ne bih komentarisao suđenje. Kad ste veliki kao ja onda kažu nije faul, kad ste malo manji kažu jeste faul. Ako teško je dosuditi šta jeste šta nije, ali to ostaje na njima da sude kako žele. Vidjeli ste protiv Litvanije i Njemačke, daju tehničku, pa je vraćaju, nikad to nisam vidio u životu. Njima njihovo nama naše. Sve je u našim rukama".

Sve je stalo u posljednjih 40 minuta – u srijedu od 14.30 Litvanija i BIH u direktnom okršaju po svemu sudeći odlučiće ko će u drugi krug.

"U sportu uvijek gledam ko je bolji neka pobijedi, ako je takva situacija kod nas vidimo se sutra. Biće fenomenalna utakmica između Litvanije i nas bez obzira kako se završi ova njihova večeras", zaključio je Nurkić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC