• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati tvrde da je Srbija izbjegla njih na Eurobasketu!? "Plašili smo se njihove kuhinje, ali Srbi su bili pošteni"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvati su sebi izabrali protivnika kalkulisanjem na meču sa Ukrajinom, da bi nakon toga bili u strahu da će i njima Srbija slično uraditi.

 Hrvati tvrde da je Srbija izbjegla njih na Eurobasketu Izvor: MN Press/Profimedia

Hrvatski košarkaš Ivan Ramljak otvoreno je priznao da je njegova reprezentacija razmišljala pred meč sa Ukrajinom kako da "izbjegne Srbiju", pa stoga ne čude scene sa kraja utakmice u kojoj su se obje ekipe čuvale kako ne bi igrali protiv aktuelnog vicešampiona Evrope.

Tada je Bojan Bogdanović dobio znak sa klupe da promaši slobodno bacanje, što je inače negirao u kasnijoj izjavi, ali i odluka Ukrajine da mirnije završi utakmicu u "dozvoljenom minusu" od osam poena razlike dovoljno govori da su oba tima pravila kalkulacije kako bi izbjegli teži dio kostura u kome je Srbija. Zbog toga je simpatično kako su hrvatski mediji ispratili sinoćni meč Srbije i Poljske u kome su i dalje mogli da odu na "orlove", ali da su izgubili...

Srbija je slavila ubjedljivo (96:69), a hrvatski portal "24 sata" je odlučio da to naslovi: "Srbija igrala pošteno i izbjegla Hrvatsku! Ovo je put košarkaša u Berlinu, odmah traže revanš...". Takođe, u tekstu se dodaje da su se Hrvati "pribojavali kuhinje Srbije i Italije", što se ispostavilo kao pogrešno još na poluvremenima posljednjih utakmica grupne faze. Srbija je bila silna protiv Poljske, a Italija protiv Velike Britanije.

Ispada da je Srbija odlučila da ponizi Poljake kako bi "preskočila" Hrvatsku i prije njih birala duele sa Italijom, potom vjerovatno Francuskom i Slovenijom, što naravno nikome u reprezentaciji nije ni palo na pamet, iako se na košarkaškim turnirima često provlači tema kalkulacija.

Zbog toga je i kapiten Srbije Vladimir Lučić poručio nakon utakmice sa Poljskom da niko nije ni spomenuo mogućnost da se izgubi kako bi žrijeb bio lakši, a kamoli da to bude zbog reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo, Srbija se sada seli u Berlin na završnicu Eurobasketa, a naredni meč igraju u nedjelju od 18 časova protiv Italije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC