• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučića pitali zašto Srbija nije namjerno izgubila, on očitao lekciju: Jednom rečenicom sve objasnio - kod nas toga nema!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Srbije Vladimir Lučić jasno je rekao - Srbija to ne radi! Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Vladimir-Lucic-rekao-da-Srbiji-ne-pada-na-pamet-da-kalkulise Izvor: MN PRESS

Srbija je ubjedljivom pobedom od 27 poena razlike nad Poljskom završila prvu fazu takmičenja Eurobasketa. U Pragu su nanizali pet pobjeda, a u posljednjem meču kapiten Vladimir Lučić mogao je i da odmori. 

Sjajni krilni košarkaš igrao je tek 15 minuta, a poslije utakmice je istakao da srpski tim tek sada očekuju najveći izazovi i mečevi sa timovima koji su im ravni.

"Zadovoljni smo svi jer smo bez poraza završili prvu fazu. kostur je takav da nas čekaju sjajne ekipe počevši od osmine finala predvođeno sa Italijom", počeo je on.

Srbija je mogla i da izgubi pa da se prebaci u "lakši" dio kostura, ali to srpskim momcima nije padalo na pamet.

"Ne, u sportu nema kalkulacija, gledamo samo sebe", vrlo je jasan bio Lučić, a onda se prisjetio poraza od Italije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. 

"Mislim da je eliminacija na kvalifikacionom turniru je samo pokazatelj kvaliteta koji ta ekipa posjeduje, pogotovo u tim eliminacionim mečevima, gdje je kao u Beogradu sve moguće, Tu dvojica ili trojica igrača mogu da budu opasna."

Pogledajte

02:45
Vladimir Lučić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

U tim se, čini se u punom kapacitetu, vratio Nikola Milutinov, a i Vanja Marinković je dobio pet minuta na terenu. 

"Jako važno da su se i Džoni i Vanja vratili u tim, da su imali priliku da se vrate u takmičarski ritam poslije nekoliko dana i nekoliko utakmica koje su preskočili. Važno nam je da imamo što više igrača u rotaciji"; dodao je Lučić.

Sada slijedi put u Berlin na one najbitnije utakmice, a ostaje pitanje koliko je ostalo prostora za napredak ovoj ekipi koja za sada ruši sve pred sobom. 

"Ne znam, mislim da smo odigrali već prilično veliki broj utakmica računajući pripremni period, prijateljske utakmice i kvalifikacije, tako da smo otprilike na nekom nivou na kom smo željeli da budemo. Možda nismo imali toliko neizvjesne utakmice u ovoj grupi, ali jesmo protiv Grka i Turaka u kvalifikacijama. Maksimalno skoncentrisani treba da uđemo u eliminacionu fazu", završio je Lučić. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC