• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović pravi novu Zvezdu - ovo nije socijalna ustanova! Svi su na ispitu, a prve ocjene neki su već dobili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duško Ivanović počeo je polako da raspodjeljuje uloge igračima, obrisi su se vidjeli na meču sa Asvelom.

 Duško Ivanović pravi novu Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je Asvel (71:67) i obradovala novog trenera Duška Ivanovića (65). Upisana je druga evroligaška pobjeda, prva od smjene Vladimira Jovanovića. Do toga je došlo poslije nevjerovatne drame, iako je poslije prvog poluvremena i ogromnog vođstva djelovalo da će biti rutinski (38:23). Ovaj duel pokazao je još jednom sve vrline i mane koje ova ekipa crveno-bijelih ima.

Vidio je to i iskusni crnogorski stručnjak, moglo je da se primijeti šta mu je bila ideja u prvom, šta u drugom dijelu i kojim igračima više vjeruje, bar na startu svog mandata. U isto vrijeme imao je i jasne poruke za pojedine igrače, što je moglo da se čuje po završetku utakmice. Prilikom razgovora sa novinarima jasno je stavio do znanja da će neki igrači morati da se pokažu mnogo bolje, iako nije direktno pričao o imenima.

"Moramo da napredujemo u mnogo segmenata, ovaj tim ima visoke ciljeve i pojedini igrači moraju da imaju više samopouzdanja i da daju mnogo više nego što trenutno daju. Uvijek kada imam ekipu, smatram da može da se poboljša na dva načina. Ili radom, da igrači budu bolji i da napreduju i rastu ili promjenama. Da bismo nešto osvojili, ekipa mora da bude bolja. Ovo nije socijalna ustanova, ne gledam da svakome udovoljim, minutaža će zavisiti od protivnika, situacije na terenu i slično", poručio je Ivanović.

VILDOZA I IVANOVIĆ

Nikola Ivanović odigrao je jednu od najboljih partija ove sezone u dresu Zvezde, a Luka Vildoza je poslije odličnog prvog poluvremena u drugom uglavnom sjedio na klupi. Bio je to zanimljiv potez trenera Duška Ivanovića koji je uz Nikolu držao i Nemanju Nedovića na parketu u momentima kada se meč lomio.

"Vildozu sam izveo i rekao mu da će se brzo vratiti, ali sam vidio da su ovi što su na terenu spremni da pobijede, zato nisam mijenjao", rekao je Duško.

Popularni Džoni je sa druge strane opravdao ukazano povjerenje, bio je staložen, miran, dao je tri trojke iz četiri pokušaja i imao po tri asistencije i ukradene lopte.

"Nikola nije bio samo najefikasniji, već i naš najbolji igrač i u odbrani i u napadu", pohvalio je Ivanović svog prezimenjaka. Djeluje da bi nekadašnji igrač Budućnosti mogao da dobije još veću minutažu u nastavku sezone. Nedović je na kraju bio junak, dao je ključne poene za trijumf, mada će i on morati da pravi bolju selekciju šuteva u određenim momentima, posebno kada su trojke u pitanju (1/6)...

DŽON HOLAND

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Imao je Ivanović povjerenje u Džona Holanda, stavio ga je u startnu petorku, vidjelo se u prvoj dionici da pravi akcije za njega, saigrači su ga tražili u napadu, ali on nije uspijevao da to opravda. Dao je samo dva poena, imao je dvije ukradene lopte, nad njim je napravljena i nesportska lična, ali ništa više od toga. Na parketu je proveo devet minuta. U drugom dijelu je ušao početkom treće dionice izašao poslije tri minuta igre i više se nije vraćao.

Vidi se da mu nedostaje samopouzdanje, da nije ni blizu onog nivoa kao u Bursi prethodne sezone. Ostaje da se vidi kakav plan trener ima za njega u mečevima koji slijede, djeluje da želi da mu pruži šansu. Prvo će u ABA ligi igrati sa Cibonom (19.11) u Beogradu, pa onda slijedi dupla evroligaška nedjelja i mečevi sa Albom u Berlinu (22.11) i Makabijem kod kuće (24.11).

BENTIL I KUZMIĆ

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Ako je suditi po meču sa Asvelom u tim se definitivno vratio Ognjen Kuzmić i on će biti jedan od igrača uloge za ovu ekipu. Njegovo prisustvo u reketu i odlična defanziva bili su jedan od glavnih razloga što je Zvezda blistala u prvom poluvremenu. Prema raspodijeljenoj minutaži Ivanović je najviše vjerovao Luki Mitroviću, dok je Hasan Martin igrao oko osam minuta i upisao je dva skoka. Biće interesantno vidjeti kako će ta minutaža biti raspodijeljena u narednim mečevima.

Kada govorimo o igračima iz reketa, tu je Ben Bentil imao najveću minutažu, čak je igrao najviše od svih, na terenu je proveo 26 minuta. Vidi se da je prva opcija na poziciji krilnog centra, imao je sedam poena, pet skokova, tri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti. Ono što je primjetno jeste da mu je Ivanović malo limitirao šuteve i da nije dozvolio "raspucavanje" kao u nekim prethodnim mečevima. Očigledno je da želi više da ga vidi u samom reketu i što bliže košu.

Počeo je Duško Ivanović već da pokazuje put ovom timu Zvezde, vidjećemo ko će biti spreman da sluša i da ga prati, a ko će možda morati da potraži novu sredinu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC