• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bećirović ljut na Maljkovića

Srpski trener i selektor Slovenije Božidar Maljković na širi spisak za EP u Litvaniji nije uvrstio jednog od najiskusnijih igrača Sanija Bećirovića. Igrač CSKA nije lako primio odluku.

 Bećirović ljut na Maljkovića Izvor: MONDO

Novi selektor košarkaše reprezentacije Slovenija Božidar Maljković u četvrtak je saopštio širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Iznenađenje predstavlja to što Maljković među 20 igrača nije uvrstio iskusnog Sanija Bećirovića, koji je član selekcije Slovenije još od 1999. godine. Za "zmajčeke" je igrao na tri evropska prvenstva 1999, 2001. i 2005. godine, a bio je učesnik i Mundobasketa u Japanu 2006. godine.

Iskusni bek teško je podnio to što nije na spisku za EP. Maljković je svoju odluku objasnio riječima da košarkaš moskovskog CSKA, zbog problema sa povredom, nije spreman da izdrži naporan ritam priprema i izazove koji očekuju Slovence.

"U CSKA sam prošao sve testove, a u Turskoj sam igrao sve utakmice. U Moskvi sam prošao jedan od najtežih ljekarskih pregleda. Možda zaista nisam u stanju da igram pet vezanih utakmica na vrhunskom nivou, ali to rijetko ko može", rekao je Bećirović, koji je naglasio da nije u njegovom maniru da se oglašava preko medija, ali da se na taj potez odlučio jer Maljkovićevo objašnjenje u budućnosti može da stvori pogrešnu sliku kod novih poslodavac, ako se pojave.

"Nisam invalid, mogu da igram i to sam i dokazao", ljutito je konstatovao bivši igrač Panatinaikosa.

Sani nije razgovarao sa Maljkovićem što ga je dodatno pogodilo. Kaže da je veoma razočaran jer za sve saznao preko medija i da je na kraju morao da zove Košarkaški savez Slovenije da zamoli za objašnjenje zbog čega ga nema na spisku.

"Uvijek sam sa ponosom igrao za Sloveniji i bio sam srećan zbog toga. Uvijek sam bio na raspolaganju. Jedan telefonski poziv je mogao sve elegantno da riješi, ali je on izostao", zaključio je Bećirović.

Božidar Maljković pozvao je sledeće košarkaše: Mirza Begić (Real Madrid), Jaka Blažić (Geoplin Slovan), Goran Dragić (Hjuston), Zoran Dragić (Krka), Goran Jagodnik (Olimpija), Nebojša Joksimović (Igokea), Jaka Lakovič (Barselona), Luka Lapornik (Zlatorog), Erazem Lorbek (Barselona), Domen Lorbek (Lagun Aro), Edo Murić (Krka), Boštjan Nahbar (Efes Pilsen), Sašo Ožbolt (Olimpija), Klemen Prepelič (Helios), Uroš Slokar (Manresa), Matjaž Smodiš (CSKA), Samo Udrih (Olimpija), Gašper Vidmar (Fenerbahče Ulker), Danijel Vujasinović (Zlatorog), Miha Zupan (Spartak St. Peterzburg).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC