• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka još jednom domaćin ABA 2 "balona"! Direktor ABA lige: Borac ima mogućnost da organizuje i puno veća takmičenja

Autor Haris Krhalić

Treći "balon" trajaće od 23. do 29. januara.

 ABA 2 turnir u Banjaluci izjave Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Košarkaši klub Borac će po treći put biti domaćin ABA 2 turnira.

Treći po redu "balon" ove sezone će biti održan u Banjaluci od 23. do 29. januara. Klubovi će u banjalučkoj dvorani "Borik" odigrati po tri utakmice odnosno mečeve osmog, devetog i desetog kola. Prvu utakmicu će sutra odigrati Krka i Gorica od 15 časova. 

Što se tiče crveno-plavih oni će prvu utakmicu odigrati u utorak (24.01), a protivnik će biti ekipa Zlatibora. 

Predsjednik KK Borac Milan Đajić zahvalan je na časti, koju je klubu i ove godine ukazalo rukovodstvo ABA lige.

Izvor: Mondo/Haris Krhalić

"Prije svega zahvalio bih se gospodinu Miliji Vojinoviću i ABA ligi koji su i ove godine dali povjerenje KK Borac da organizuje ovo takmičenje, odnosno ovaj ciklus takmičenja. Ove godine ćemo pokušati da budemo dobri domaćini kao i prethodne dvije godine. Mislim da smo opravdali status dobrog domaćina", započeo je Đajić.

Đajić nagalašava kako je ovakvo takmičenja bitno za afirmaciju košarke, ali i sporta generalno u Banjaluci te je organizacija "balona" kruna rada banjalučkog kluba.

"Ovakva takmičenja su jako bitna iz razloga afirmacije sporta u Banjaluci. Ako poslije ovih turnira bude što više djece koja će se baviti košarkom onda smo mi uspjeli u našoj misiji. Kruna našeg rada je ovakvo takmičenje na visokom nivou jer se radi o drugom takmičenju po kvalitetu na nivou regiona", rekao je Đajić pa dodao:

"Borac i ove godine ima odlične rezultate u domaćem ali i takmičenju u Drugoj ABA ligi. Dokazali smo da smo stabilan premijerligaš kao i ABA 2 ligaš. Povratili smo stari sjaj kluba i nadam se da ćemo tako i nastavili".

Kada su u pitanju ciljevi - oni su jasni.

"Prije svega u proteklih par sezone smo se htjeli stabilizovati kao redovan učesnik Premijerlige i redovan učesnik ABA lige. Naše ambicije su naravno sada više. Ono što je plan i cilj za ovu godinu u oba takmiečnja je plej-of. Sve preko toga je jako veliki uspjeh. Na naš budžet koji imamo i ovo što smo uradili do sada je veliki uspjeh", rekao je predsjednik banjalučkog kluba koji je na kraju pozvao sve građane da dođu u dvoranu i podrže Borac.

Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Direktor ABA lige Milija Vojinović propisno je nahvalio Borac koji prema njegovim riječima ima mogućnost i sposobnost za oranizaciju i puno većih takmičenja.

"KK Borac i SC Borik po treći put organizuju turnir ABA 2 lige koji se igra po sistemu 13 kola jednokružno. Već treću godinu za redom igraju se ti „baloni“ koji su zbog problema sa koronom usvojeni po ugledu na neke druge lige, ali su imali pozitivan efekat zbog čega smo i zadržali taj sistem. Nakon Banjaluke imamo još jedan turnir i to u Širokom Brijegu nakon čega ćemo imati završni turnir kojem će organizator biti prvoplasirana ekipa nakon regularnog dijela sezone. Ono što je sigurno Borac, bez dileme, ima mogućnost i sposobnost da organizuje i mnogo veća takmičenja nego što je tzv. balon ABA 2 lige", rekao je Vojinović.

Kada je u pitanju sistem takmičenja, bilo je razmišljanja o povratku na klasični ligaški sistem, ali ipak "baloni" su se pokazali kao jako dobro rješenje.

"Razmišljali smo pred početak ove sezone da se takmičenje igra ligaški, odnosno da se igra jedna utakmcia kod kuće jedna na strani. Međutim, prednost ovog sistema je što imamo sve utakmicu u direktnom TV prenosu. Druga prednost je svakako i lakše funkcionisanje za ekipe te usklađivanje regionalnog prvenstva sa domaćim. Destinacije su udaljene i bila bi velika putovanja. Ekipe bi većinu vremena provodile u prevozu. Što se tiče publike, razumijem da bi i tabela možda izgledakla drugačije kada bi klubovi igrali stalno pred domaćom publikom. Možda bi i Borac imao određene prednosti i benefite na domaćem terenu, ali mislimo da je ovo bolje rješenje", rekao je Vojinović.

"Skromni su budžeti i izdavanja klubova, pa bi jako bilo ispoštovati destinacije koje su od Slovenije do Makedonije. Bilo bi jako teško izdržati to", dodao je za kraj predsjednik Borca Milan Đajić.

Pored utakmice sa Zlatiborom, Banjalučani će odigrati još dvije utakmice i to protiv Krke (26.01.) i Sloge iz Kraljeva (28.01)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC