• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac srušio ŠAMPIONA ABA 2 lige - Zlatibor pao u "Boriku", slijedi VELIKI derbi!

Autor Dragan Šutvić

Borčevi košarkaši nadigrali su tim iz Čajetine, koji je prošle sezone osvojio titulu u drugorazrednom jadranskom takmičenju.

 zlatibor borac aba 2 liga  Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca trijumfovali su na startu ABA 2 turnira u Banjaluci nad prošlosezonskim šampionom ABA 2 lige Zlatiborom!

ZLATIBOR – BORAC BANJA LUKA 88:95

(15:22, 28:18, 23:27, 22:28)

Ekipa iz Čajetine, iako je prošle sezone osvojila titulu u ABA 2 ligi, zbog administrativnih stvari nije mogla da nastupi direktno u elitnom jadranskom društvu. I ove sezone je srpski klub jedan od favorita za osvajanje titule, međutim ove večeri nije uspjela da savlada Banjalučane, koji su upisali šestu pobjedu u osam ovosezonskih utakmica.

Zlatibor - Borac Banja Luka 88:95
Izvor: ABA liga j.t.d.

Odlično je domaćin ovog turnira ušao u meč i u ranoj fazi meča poveo rezultatom 0:9, a nedugo kasnije bilo je i plus 12 za domaće (4:16).

Briljirao je u tim trenucima Dušan Tanasković, koji je za manje od pet minuta upisao dvocifren broj poena (11), međutim kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako je Zlatibor dolazio do daha.

Epilog znatno bolje igre srpskog predstavnika je minus dva (20:22) nakon tri minuta igre u drugom kvartalu, dok je pred pauzu serijom 7:0 Zlatibor došao od minus četiri (36:40) do plus tri (43:40) i blage psihološke prednosti pred drugih 20 minuta.

Održavala je ekipa iz Čajetine prednost najvećim dijelom treće dionice, ali se u finišu tog i na startu posljednjeg kvartala ponovo "ukazao" Dušan Tanasković.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Sa devet vezanih poena, Tanasković je odveo igrače Borca od minus jedan (66:65) do plus šest (68:74), što je, pokazalo se do kraja, bila i ključna sekvenca Banjalučana.

Do kraja meča Zlatibor nije uspio da ugrozi crveno-plave, koje su do veoma važnog trijumfa u borbi za plej-of predvodio već pominjani Tanasković i Martin Džeron sa 27 poena.

Isti broj poena na drugoj strani je postigao nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Marko Tejić.

Naredni meč u okviru ovog ABA 2 turnira Borac će odigrati u četvrtak (26. januar) od 18.00 časova, kada će u još jednom derbiju odmjeriti snage sa Krkom.

ZLATIBOR: Vuds 6, Čabrilo 8, Đuran 5, Grubelić 12, Đukanović 17, Milošević, Matović, Joksimović 4, Ponjavić 7, Čorbić, M. Tejić 27, B. Tejić 2.

BORAC BANJA LUKA: Džeron 27, Langović 13, Dragojević, Lakić 12, Adamović 3, Šorak, Simić 2, Rebec 9, Bošković, Tanasković 27, Delalić 2.

Standings provided by SofaScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC