• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešićeva glavobolja pred utakmicu odluke - 6 pojačanja i 3 odlaska! Kari se oglasio: Sve staje u jedan meč!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Svetislav Pešić se oglasio pred ključni meč sa Velikom Britanijom.

 Šest novih igrača i tri odlaska pred utakmicu Srbija - Velika Britanija Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kalkulacije su jasne, pobjeda vodi reprezentaciju Srbije na Mundobasket, drugačije razmišljanje ne postoji. Prvu priliku da obezbijede prolaz na Svjetsko prvenstvo "orlovi" su ispustili, poraženi su od reprezentacije Grčke koja je igrala sa malo poznatim košarkašima. Sada je tu druga prilika. U "Pioniru" protiv Velike Britanije (ponedjeljak 20 časova).

U odlučujući meč nacionalni tim ulazi sa šest pojačanja, tri odlaska i jednim igračem pod upitnikom. Timu se priključuju Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Filp Petrušev, Uroš Trifunović i Luka Mitrović. Usljed dogovora sa klubovima otišli su Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić, dok se Stefan Jović oporavlja od udarca dobijenog u meču u Atini. Pred ovaj meč oglasio se i selektor Svetislav Pešić.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju dugo i po prvi put u ovom formatu. Sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobjedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za ovih godinu i po dana. Prvu meč loptu u Grčkoj nažalost nismo iskoristili, ali imamo novu šansu koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača koji dolaze što bolje uključimo u sistem. Dobra stvar je što su već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo", rekao je Pešić.

Britanci su odavno eliminisani iz trke za prolaz na veliko takmičenje, ali "Kari" ne želi da se igrači opuste. "Velika Britanija dolazi rasterećena i spreman da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže. Zbog uloga koji je na stolu potrebna je maksimalna koncentracija i pristup tokom svih 40 minuta. Nadamo se da će publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve koji su dali doprinos Srbiji u ovim kvalifikacijama", zaključio je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC