• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač ima najluđu zamjerku o igri Nikole Jokića! NBA šampion LUPA na televiziji - "Treba kao u hokeju..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svojevremeno su zajedno igrali u ekipi Denvera, a sada je okrenuo leđa Nikoli!

 Ričard Džeferson o pumpanju statistike Nikole Jokića Izvor: Twitter/nikolaesthetic/printscreen

Nikola Jokić nastavlja da blista u NBA ligi, njegov Denver noćas je pregazio Memfis u pravom derbiju Zapada, a srpski centar ponovo je bio u glavnoj ulozi. Još jedan tripl-dabl - čak 101. u karijeri - i još jedna ubjedljiva pobjeda za najbolji tim Zapadne konferencije opet su podsjetili javnost da bi Jokić morao da bude MVP ligaškog dijela sezone treći put zaredom. Da igra najbolju košarku u životu saglasan je i Ričard Džefersona, ali...

Bivši košarkaš koji već godinama radi kao analitičar na televiziji ima jednu od najčudnijih zamjerki na stil igre koji gaji srpski centar. Nekadašnji košarkaš Denvera, u kojem je proveo posljednju sezonu karijere, ispričao je pred televizijskim kamerama šta zamjera Jokiću. Po njegovim riječima, Nikola ne razigrava dovoljno dobro cijeli tim, već samo košarkaša od kojeg se očekuje da postigne poene kad dobije loptu u ruke?!

"Ukoliko pogledate način na koji igraju Denver Nagetsi, Jokić nikada ne pravi 'hokejaške' asistencije. On uvijek dodaje igraču koji postiže poene, on nikada ne pravi dodavanja koja će dovesti do asistencije", rekao je Džeferson i tako izazvao revolt košarkaških navijača. Uskoro se suočio sa kritikama na društvenim mrežama, pa je morao da se brani kako je on iz razgovora sa trenerima saznao da oni odbranu prilagođavaju asistencijama koje upisuje srpski centar.

Ipak, Džeferson nije bio poput Kendrika Perkinsa i malo je korigovao stav pa djeluje da je shvatio gdje je pogriješio. Gostujući u Koloradu, u razgovoru sa novinarkom Kejti Ving, Ričard je ispričao da dvostruki MVP lige igra najbolju sezonu karijere i da su kritike na njegov račun prisutne samo zato što ga sada svi porede sa najboljima u istoriji, poput Lerija Birda. 

"Ovo je njegova najbolja sezona u karijeri. Neke kritike koje dobija stižu zbog nekih MVP nagrada i kriterijuma iz prošlosti što suštinski nije fer, ali treba razumjeti i tu stranu. Ako će da vas stave u istu ravan sa Lerijem Birdom, onda se sa punim pravom nalazite pod mikroskopom. Treba sagledati svaku priču do kraja, ali ako stojite kraj Birda koji je imao 62, 63 i 67 pobjeda, išao u tri uzastopna finala i osvojio dva prstena, ljudi su zato kritički nastrojeni prema svemu što Jokić radi. Da li je to fer ili ne? To je samo realnost", rekao je Džeferson.

Nekadašnji košarkaš Nju Džersija, Milvokija, San Antonija, Golden Stejta, Jute, Dalasa, Klivlenda i Denvera imao je priliku da tokom karijere igra sa košarkašima koji su u samom vrhu kada je u pitanju lista najboljih po broju ostvarenih tripl-dabl učinaka. Saigrači su mu bili Džejson Kid, Lebron Džejms, pa i Nikola Jokić, a na osnovu svog iskustva zaključio je da svi "pumpaju" statistiku.

"To svi igrači rade. Saslušajte me. Igrao sam sa Džejsonom Kidom koji je najbolji tripl-dabl igrač i znam momente kada nam je prilazio i govorio kako mu fali asistencija za tripl-dabl. Možda to Jokić ne radi tako, ali kada njegovi saigrači vide da mu nedostaje asistencija za tripl-dabl, naravno da će da urade sve da mu pomognu. Svi su u tome zajedno. Njegov uspjeh vodi i do uspjeha tima. Gledajte samo činjenicu da Denver ima 24-0 kada on skupi tripl-dabl ove sezone, to jasno govori da je tripl-dabl siguran put do pobjede. Da li mislim da on namjerno pumpa statistiku i tako odmaže ekipi? Ne! Ali, vjerujem da svi igrači vole da pune statističke kolone. Ali, ako to postavimo kao neku granicu koja nam garantuje pobjedu i uspjeh, onda bih na svakoj utakmici išao na tripl-dabl", zaključio je nekadašnji šampion sa ekipom Klivlenda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC