• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču Partizan - Crvena zvezda: "Vječiti" igraju NAJVAŽNIJI meč sezone!

Autor Dragan Šutvić

Partizan i Crvena zvezda sastaju se večeras od 20.30 u derbiju 21. kola ABA lige. Evo informacija koje morate da znate prije nego što "vječiti" izađu na teren.

 partizan crvena zvezda aba liga najava  Izvor: MN PRESS

Partizan i Crvena zvezda sastaju se danas u 21. kolu ABA lige, što je njihov već peti duel ove sezone. "Vječiti" rivali su nas navikli na dramatične utakmice u kojima je za sada Crvena zvezda bila bolja i dobila je tri od četiri susreta, uključujući i polufinale Kupa Radivoja Koraća. Skor u Evroligi je izjednačen, dok je jedini dosadašnji meč u ABA ligi pripao Crvenoj zvezdi (90:74), pa se u Partizanu nadaju da će uspjeti da im se osvete...

Utakmica iz više razloga nosi epitet "meča sezone" jer bi u zavisnosti od rezultata moglo da potpuno "okrene" momentum i Partizanu i Crvenoj zvezdi, a evo šta je najvažnije da znate o predstojećem duelu najvećih srpskih klubova.

KAD SE IGRA I KO PRENOSI?

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras (13. mart) od 20.30 u "Štark areni". Očekuje se da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta i da će to biti još jedna preporuka Evroligi da najveći srpski klubovi zaslužuju da imaju stalno mjesto u ovom takmičenju.

Što se tiče TV prenosa, meč možete da pratite uživo na Arena Sport Premijum 1, odnosno na portalu MONDO vas očekuje tekstualni prenos, dok će naš reporter biti na licu mjesta.

ZAŠTO JE MEČ BITAN?

Izvor: MN PRESS

Pobjednik meča Partizan - Crvena zvezda će najvjerovatnije zauzeti prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone u ABA ligi. U ovom trenutku Partizan ima skor 18 pobeda i dva poraza, dok je Zvezda sebe "ugrozila" neočekivanim porazom u Zagrebu protiv Cibone. Odigrali su utakmicu manje i imaju skor 17 pobjeda i dva poraza. Iako je do kraja ostalo da odigraju šest, odnosno sedam utakmica, teško je očekivati da će neko pobjednika derbija "skinuti" sa vodećeg mjesta.

Ujedno, prvoplasirani će imati lakši posao u plej-ofu ABA lige, odnosno ostvariće i prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, ako naravno do nje dođe.

KO SU SUDIJE?

Nije nikakva tajna da navijači Partizana i Crvene zvezde "broje" svaki propust sudija u "vječitim" derbijima i da često budemo svjedoci saopštenja, pa tako nije zanemarljiv podatak ni ko su izabrani arbitri. Za derbi 21. kola ABA lige delegirani su Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum.

U KAKVOJ SU FORMI ZVEZDA I PARTIZAN?

Izvor: MN PRESS

I Partizan i Crvena zvezda u "vječiti" derbi ulaze nakon poraza u Evroligi. Crno-bijeli su doživjeli težak poraz na gostovanju Olimpiji u Milanu (76:62), nakon što su svu energiju ostavili u pobjedi protiv Virtusa dva dana ranije (88:79), dok je slična situacija i sa Crvenom zvezdom.

Srušili su Efes pred svojim navijačima (94:75), a potom su posustali u Atini. Dugo su vodili protiv Panatinaikosa, imali i 16 poena razlike u trećoj deonici, a potom su se samo "ugasili" i doživjeli poraz koji ih je gotovo potpuno udaljio iz borbe za četvrtfinale.

Da problem bude veći, to je četvrti poraz Crvene zvezde u posljednjih pet utakmica, dok Partizan ima tri u posljednjih šest. Ne može da se kaže da su dva srpska tima u vrhunskoj formi, ali se opet nadamo velikoj borbi.

KO ĆE IGRATI?

Izvor: MN PRESS

Partizan nema problema sa povrijeđenim igračima i praktično svi su na raspolaganju Željku Obradović, dok je "oblak sumnje" iznad statusa Nemanje Nedovića. Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde povrijedio se na meču protiv Panatinaikosa i zato nije igrao posljednju deonicu u kojoj je njegova ekipa ispustila prednost, dok se Duško Ivanović uoči meča sa Partizanom nije izjasnio o tome da li će Nedović, inače heroj prethodnih derbija, moći da nastupi.

IZJASNITE SE I VI!

Glasajte u MONDO anketi i pišite nam u komentarima šta mislite ko će pobijediti u "vječitom" derbiju i zbog čega. Možda prije nego što kliknete na Crvenu zvezdu ili Partizan, možete da pročitate i šta o tome misli legendarni Veselin Petrović.

Anketa

Ko će pobijediti u košarkaškom derbiju Partizan - Crvena zvezda?

  • Zvezda lakše nego što se očekuje!

    0% (0)

  • Partizan, ubjedljivo!

    100% (1)

  • Biće dramatično, ali dobija Partizan!

    0% (0)

  • Zvezda, ali uz dramu!

    0% (0)

Ko će pobijediti u košarkaškom derbiju Partizan - Crvena zvezda?

Rezultati

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC