• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraju sa Zvezdom, a drakonski kažnjeni zbog bivšeg igrača Partizana! Uhvaćeni u malverzacijama - oduzete im i 2 pobjede

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Francuski klub dobio veliku kaznu lige zbog finansijskih malverzacija oko ugovora Žofrija Lovernja i Nanda de Koloa.

 Asvel kažnjen zbog Lovernja i De Koloa pred Crvenu zvezdu Izvor: Profimedia

Asvel je dobio drakonsku kaznu od strane francuske lige, zbog finansijskih malverzacija. Sporna su dva ugovora i to sa najvećim zvijezdama tima Žofrijem Lovernjom i Nandom De Kolom. Klub iz Vilurbana je napravio propust i oglušio se o zahtjeve upravnog odbora LNB lige koja je tražio da im pošalju neophodnu dokumentaciju za ugovore spomenutih košarkaša. Utvrđeno je da plate dvojici najplaćenijih igrača u ekipi nisu dolazile strogo iz budžeta kluba, već i iz drugih prihoda, što je u Francuskoj zabranjeno.

Asvel je kažnjen sa oduzimanjem dvije pobede u LNB ligi i novčano sa 100,000 evra. Ugovori De Kolou i Lovernju važe i za sljedeću sezonu, pa će tako klub u vlasništvu nekadašnjeg NBA šampiona Tonija Parkera morati da nađe način da isfninansira plate ali na način dozvoljen u okviru zakona. Sa dvije pobjede manje Asvel će pasti na skor 13-9 što će ih staviti u tešku situaciju u borbi za plej-of. Prije kazne su zauzimali petu poziciju na tabeli, ali sada se situacija mijenja.

U Evroligi se nisu proslavili ove sezone pa su tu posljednji na tabeli sa samo osam pobjeda i 23 poraza. U sljedećem kolu elitnog klupskog takmičenja dočekuju Crvenu zvezdu (31. mart od 21 čas) koja nakon pobjeda protiv Baskonije i Valensije traži način da se domogne plasmana u TOP 8. Asvel je prošlosezonski šampioni LNB lige, ali ove sezone Monako suvereno drži prvo mjesto i favorit je za osvajanje titule.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC