• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvojica Srba idu u Ameriku - da ubijede timove da im je mjesto u NBA: Roditelji im čuveni sportisti, oni hoće još više!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tristan Vukčević i Nikola Đurišić idu u Ameriku!

 Tristan Vukčević i Nikola Đurišić Izvor: MN PRESS

Srbija ima trojicu igrača prijavljenih za NBA draft, a dvojica će se naći na Draft kombajnu, što je u suštini serija treninga i fizičkih mjerenja igrača na kojima generalni menadžeri i skauti NBA timova prije drafta procjenjuju mlade igrače koji se prijavljuju za odabir. 

Na Draft kombajnu učestvovaće krilni centar Partizana Tristan Vukčević, kao i sjajni šuter Mege Nikola Đurišić. Mladi Mihailo Bošković nije na spisku prijavljenih za kombajn i to može da znači da je blizu odluke da odustane od drafta.

Na spisku prijavljenih nije ni projektovani prvi pik Francuz Viktor Vembajama koji će sa Metropolitansom igrati plej-of francuske lige. OVaj nevjerovatni 19-godišnjak ove sezone u Pro A ligi prosječno bilježi 21,8 poena i 10,3 skoka po meču, a za visinu od 221 centimetra ima nevjerovatne kretnje i sjajan šut za tri poena. 

Dok Nikola Đurišić sa Megom treba da zaigra u Superligi protiv Metalca iz Valjeva od 18 časova Tristan Vukčević je u Madridu gdje sa Partizanom čeka majstoricu četvrtfinala Evrolige protiv bivšeg kluba Real Madrida. Osim njih dvojice od evropskih košarkaša za ovaj događaj prijavljen je još samo Džejm Nadži iz Barselone. 

Obojica Srba koje će NBA skauti i generalni menadžeri gledati dolaze iz sportskih porodica. Otac Tristana Vukčevića je Dušan Vukčević, bivši košarkaš Crvene zvezda, Olimpijakosa, Real Madrida, Montepaskija, Ulkera, Virtusa i Olimpije iz Milana. Otac Nikole Đurišića je nekadašnji crnogorski fudbaler OFK Beograda i Vojvodine Duško Đurišić, a majka mu je proslavljena srpska odbojkašica Vesna Čitaković. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC