• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TROJICA SRPSKIH KOŠARKAŠA SE PRIJAVILA ZA DRAFT: Znamo da je Vembanjama "prvi pik", a oni hoće putem Jokića

Autor Haris Krhalić

Od sljedeće sezone još više srpskih košarkaša moglo bi nastupati u NBA ligi.

 Trojica Srba na NBA draftu Izvor: MN PRESS

Srbiju u NBA trenutno predstavljaju petorica košarkaša (Nikola Jokić, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović), a ta baza bi uskoro mogla da se proširi već od predstojećeg ljeta. Trojica mladih srpskih košarkaša prijavila su se na učešće na ovogodišnjem draftu (22. jun) na kome se nadaju da će ih neko od 30 NBA klubova odabrati i ponuditi im mogućnost da napreduju u SAD.

Nakon što je prijavu prvo podnio Tristan Vukčević iz Partizana, sada je poznato da su isto učinili i zvanično najperspektivniji igrač ABA lige Nikola Đurišić iz Mege, odnosno manje poznati Mihajlo Bošković iz Dinamika, kluba koji se ove sezone takmičio u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS).

Njih trojica nadaju se da će biti među 58 odabranih igrača prve i druge runde drafta, ali konkurencija je žestoka. Čak 242 košarkaša podnela su prijave za predstojeći draft koji će biti organizovan u Bruklinu, a već je gotovo sigurno da će za "prvog pika" ove klase biti izabran Viktor Vembanjama. Mladi francuski košarkaš dolazi već kao velika zvijezda u NBA pošto su ga Amerikanci dobro zapamtili jer je liga pratila njegove nastupe za Metropolitan.

Od zemalja klubova koji nastupaju u ABA ligi vrijedi istaći da će Hrvatska imati četiri igrača na draftu. U pitanju su Saša Ciani (Cedevita Olimpija), Ivan Perasović (Cibona), Tomislav Ivšić (Studentski centar) i Zvonimir Ivšić (Studentski centar). Za sada je teško prognozirati da li će neko od Ex-Yu igrača biti izabran na ovogodišnjem draftu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC