• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za Jokića i Denver, poraz kod kuće! Nikola dao 41 poen, ali uzalud!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić i Denver moraće da "grizu" nakon poraza na domaćem terenu i izjednačenja Majamija u seriji NBA finala na 1:1.

 Nikola Jokić i Denver izgubili od Majamija drugi meč finala NBA lige Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije uspio da sa svojim Denverom iskoristi prednost domaćeg terena i poražen je u drugoj utakmici NBA finala 111:108 (26:23, 25:34, 24:26, 36:25). Majami je napravio veliki "brejk" na gotovo neosvojivom terenu u Koloradu i tako je značajno zakomplikovao put Somborca ka šampionskom prstenu.

Majami je bolje počeo i završio meč, dok je Denver bolje igrao tokom druge i treće dionice kada je "flertovao" sa dvocifrenom prednošću, međutim nisu na najbolji način ušli u završnicu i to je Majami iskoristio da slavi na njihovom terenu pošto je Marej promašio trojku za produžetak. Sada je rezultat u seriji 1:1 i teoretski gledano Majami ima veliku prednost pred dvije utakmice na Floridi, ali ne treba zaboraviti da su tokom ovog plej-ofa znali da gube i kod kuće.

I ove noći Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac u redovima Denvera sa 41 poenom (16 od 28 iz igre), imao je 11 skokova, ali i samo četiri asistencije, što će reći da se Majami opredijelio da bolje pokriva njegove saigrače i "forsirali" su srpskog centra da više šutira. Takođe, Jokić je izgubio pet lopti, ali najveći razlog poraza je slaba partija ostatka njegovog tima.

Džamal Marej je za 39 minuta na parketu postigao samo 18 poena i imao je deset asistencija, dok je treći strijelac tima bio Aron Gordon sa svega 12 poena, a dvocifren je bio još samo Brus Braun sa 11. Majkl Porter Džunior odigrao je katastrofalno i postigao je svega pet poena, uz tek jednu pogođenu trojku iz šest pokušaja. Za treću najplaćeniju zvijezdu tima, to je ispod svakog nivoa u finalu NBA lige.

Što se tiče Majamija, poeni su bili "ljepše raspoređeni", pa je ovo bila još jedna utakmica u plej-ofu u kojoj Džimi Batler kao najbolji igrač tima - nije bio i najbolji strijelac. Ubacio je 21 poen, kao i Adebajo, dok je Gejb Vinsent dodao 23 uz šut iz igre 66,7 odsto. Maks Strus je takođe dodao 14 poena.

Naredni meč između Majamija i Denvera igra se na terenu na Floridi i to u noći srijeda na četvrtak od 2.30, gdje će "vrelina" imati priliku da povede u plej-ofu.

Nikola Jokić izgubio protiv Majamija.
Izvor: Youtube/NBA

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC