• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci ne šalju drim-tim na Mundobasket? Procurila prva imena i nisu strašna, to više nije ista sila...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaška reprezentacija SAD decenijama već predstavlja silu, ali imena sa šireg spiska za predstojeći Mundobasket ne ulivaju strah u kosti.

 Sastav SAD za Svjetsko prvenstvo u košarci 2023 Izvor: Profimedia

Svjetsko prvestvo u košarci počinje za 81 dan i polako počinje da se priča o sastavima timova. Dok se svi u Srbiji nadamo da će poslije Bogdana Bogdanovića i Nikola Jokić reći "da" selektoru Svetislavu Pešiću, nisu ni Amerikanci bez briga pošto djeluje da će ovoga puta poslati znatno drugačiji tim nego što smo navikli.

Selektor američke reprezentacije Stiv Ker, generalni menadžer Šon Ford i direktor državnog tima Grent Hil polako tek sklapaju kockice i daleko su od finalnih 12, ali polako "cure" imena koja će biti pozvana. Za sada nema potvrda za najveće zvijezde i malo je vjerovatno da će Stef Kari, Kevin Durent ili Džejson Tejtum biti u sastavu, pa već sada može da se govori o tome da SAD sada ne šalje drim-tim.

Imena koja su za sada potvrđena su Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Ostin Rivs (L.A. Lejkers), Mikal Bridžis (Bruklin), Bobi Portis (Milvoki) i Džejlen Branson (Njujork). Njih šestorica su za sada potvrdili da će biti na raspolaganju selektoru Stivu Keru za predstojeći Mundobasket, ako naravno odluči da su za uži spisak.

Najveće iznenađenje na spisku je vjerovatno Ostin Rivs koji je ove sezone "eksplodirao" u Lejkersima i uprkos tome što ga je javnost potcjenjivala, ostavio je fantastičan utisak kao "igrač uloge". U 25. godini je postao važan faktor u timu Lebrona Džejmsa i prosječno je ove sezone postizao 13 poena uz skoro 40 odsto šuta za tri poena, pa je jedan od najzaslužnijih što su Lejkersi stigli do finala Zapadne konferencije.

Amerikanci će se okupiti 3. avgusta u Las Vegasu kada će biti jasnije koga će Stiv Ker voditi na Svjetsko prvenstvo gdje žele da se pokažu nakon katastrofe na prethodnom u Kini gdje su bili tek sedmoplasirani. Ove godine u grupi su sa Grčkom, Jordanom i Novim Zelandom.

Izvor: MN PRESS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC