• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebronovom sinu (18) STALO SRCE NA TRENINGU! Cijeli svijet priča o Broniju - da li mu je ugrožena karijera?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogi se sada pitaju da li će Broni Džejms moći da nastavi košarkašku karijeru...

 Sinu Lebrona Džejmsa stalo srce na treningu Izvor: Profimedia

Zastrašujuće vijesti stigle su iz Amerike, Broni Džejms (18), sin Lebrona Džejmsa kolabirao je na treningu. On je bio na terenu univerziteta Južna Karolina (USC) i tamo je vježbao i odjednom je pao. Ustanovljeno je da je srce prestalo da kuca. Ljekari su bili tu, brzom reakcijom spriječen je najgori ishod i on je sada u stabilnom stanju.

Poslije svega što se dogodilo svi postavljaju jedno pitanje - da li je njegova karijera ugrožena? Mnogi ga vide kao zvijezdu u budućnosti, njegov talenat i fizičke predispozicije nisu sporne, ali da li bi ovo moglo da rasprši njegove snove?

"Rizik postoji. Pričala sam sa Lebronom prije pet godina i tada je rekao da želi da igra sa sinom i zato je još uvijek tu, hoće da zaigra zajedno sa njim. Vidjećemo da li će Bronijevo zdravlje to dozvoliti. Sigurno će ići na razna testiranja, mora da se vidi šta je razlog srčanog zastoja. Ako se to riješi, vratiće se na teren i čeka ga svijetla budućnost. Ako kojim slučajem ne bude mogao da igra košarku to će prvo biti težak udarac za sve. Međutim, upoznala sam Bronija, sjajan je momak i spreman je i za neke druge stvari u životu. Najvažnije je da je živ i zdrav. Nadam se da će moći da zaigra sa ocem u NBA", rekla je novinarka Rejčel Nikols.

Ona dobro zna i Bronija i Lebrona.

"Upoznala sam ga kada je bio beba, gledali smo ga na utakmicama njegovog oca, njegovo ime je Lebron Džejms junior, svi ga znaju kao Broni. Rekao je Lebron jednom prilikom da žali što mu je dao to ime, da bi mu bilo lakše da nije to uradio. Tada je objasnio da on nije imao oca kada je odrastao i da mu je važna povezanost sa sinom. Na neki način su zajedno odrastali. Broni se ponaša sjajno pod svjetlima reflektora, svi su ga pratili na USC i do juče je djelovalo da sve ide njegovim putem."

Istakla je da su svi bili uplašeni, što je i očekivano.

"Zastrašujuće je za bilo kog roditelja, ne samo za Lebrona i Savanu, da čujete da je srce vašeg sina stalo... Imao je sreću što je bio tu, na USC-u, na treningu i da su tu bili ljekari koji su brzo reagovali. Nažalost, problemi sa srčanim zastojima dešavaju se kod mladih sportista sve češće. Prošle godine je jedan igrač imao identičnu situaciju kao Broni, kolabirao je na treningu i ljekari su mu spasili život. Ne dešava se toliko često, ali je jedan od glavnih razloga smrti kod mladih igrača. Koledži su spremni za to, zato su tu ljekari i ljudi koji su pripremljeni za takve situacije", zaključila je Rejčel Nikols.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:18
LeBron Dzejms
Izvor: Instagram/nichelle
Izvor: Instagram/nichelle

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC