• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio član drim-tima, a sad mijenja reprezentaciju? FIBA ovo nikome ne dopušta, ali evo zašto pravi izuzetak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako po pravilima FIBA stoji da igrač ako zaigra za reprezentaciju jedne zemlje, ne postoji mogućnost da ubuduće igra za drugu, to ne važi u slučaju Erika Gordona.

 Erik Gordon igraće za Bahame Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaška reprezentacija Bahama dobila je dodatno pojačanje pred pretkvalifikacioni olimpijski turnir u Argentini, pošto će za nju nastupati NBA zvijezda, Erik Gordon.

Interesantno, u članu 22 internog pravilnika FIBA jasno se zabranjuje igraču da promijeni pripadnost nacionalnom timu nakon što učestvuje na velikom takmičenju pod okriljem ove organizacije. Međutim, za Gordona ta pravila ne važe, pa se član može izmijeniti po diskrecionom nahođenju FIBA ako se igrač pridruži programu nacionalnog tima u razvoju i taj potez se smatra „u najboljem interesu košarke“.

Gordon će se odmah pridružiti novom timu za pretkvalifikacije u Argentini. NBA zvijezda će tako dobiti priliku da igra za Bahame iako je prije 13 godina zabilježio nastupe u dresu SAD na Mundobasketu 2010. godine u Turskoj. Ranije je karijeru gradio u Klipersu iz Los Anđelesa i Nju Orleansu.

Tako će Gordon, koji je inače rođen u Indijani, igrati za zemlju svoje majke koja je rođena na Bahamima. Djeluje da će državni tim ove pacifičke zemlje na pretkvalifikacionom turniru u Argentini imati paklen sastav jer osim Gordona dres mogu da obuku još i Deandre Ejton iz Finiks, Badi Hild iz Indijane i Kai Džons iz Šarlota.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC