• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA PROKOCKALA 12 POENA I OSTALA BEZ POLUFINALA! Drama u Skoplju - šut sa pola nije ušao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi reprezentativci Srbije imali dvocifrenu prednost u trećoj dionici, pa ispali sa Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina.

 Srbija izgubila od Litvanije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel/Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 16 godina završila je učešće na Evropskom prvenstvu porazom od Litvanije (66:63) u četvrtfinalu! Iako je na poluvremenu imala sedam, a u trećoj dionici i 12 poena prednosti, Srbija nije uspjela da stigne u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Skoplju, najviše zahvaljujući izuzetno efikasnoj igri Litvanaca u posljednjem periodu utakmice.

I pored toga mladi reprezentativci Srbije su imali priliku za pobjedu. Nakon što je Buika pogodio oba slobodna bacanja, Srbija je imala sekundu i po za posljednji šut na meču, ali sa polovine terena nismo uspjeli da postignemo trojku koja bi meč odvela u produžetke.

Zato će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati Litvanci, koji će protiv Španaca odmjeriti snage za mjesto u finalu. Srbiji predstoji razigravanje za plsman od petog do osmog mjesta, što je samo utješna nagrada nakon poraza u meču koji je lako mogao da bude i dobijen.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Petar Radović sa 11 poena, dok je Stefan Marjanović dodao 10. Blizu dvocifrenog učinka bili su Andrej Bjelić i Ognjen Srzentić koji su ubacili po devet poena na meču sa Litvancima. Sa druge strane, Litvanija je imala izuzetno dobro raspoloženog Dovidasa Buiku koji je postigao 23 poena na ovom meču!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC