• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO - "DOLAZIM U PARTIZAN!" Crno-bijeli dobili pojačanje iz NBA, igrač potvrdio prije kluba!

Autor Dragan Šutvić

Pi Džej Dozir je potvrdio na Instagramu da je novi košarkaš Partizana.

 pi džej dozir dolazi u partizan  Izvor: Profimedia

Američki košarkaš Pi Džej Dozir potvrdio je da je novi košarkaš Partizana, čak i prije nego što je to klub zvanično objavio. Već nekoliko dana je jasno da Dozir stiže u redove tima Željka Obradovića, navijači su čekali potvrdu, a čini se da se žurilo i Amerikancu koji je tako preduhitrio klub i umirio Grobare.

U svom Instagram storiju, Dozir je podijelio informaciju da potpisuje za Partizan, ostavivši uz to crno-bijele boje. To je bio jasan signal da će ga svakog trenutka i "valjak" predstaviti. Dozir je inače već nekoliko godina igrao u NBA ligi i pretpostavka je da u Partizanu treba da zamijeni Dantea Egzuma na poziciji plejmejkera, dok takođe može da igra i na mjestu šutera, što smo znatno češće viđali u toku njegove karijere.

Počeo je NBA karijeru u Oklahomi 2017. godine, pa je igrao za Boston, Denver i Sakramento, a proveo je dosta vremena u filijalama spomenutih klubova. Tokom tri sezone u Nagetsima igrao je sa Nikolom Jokićem. U novembru 2021. godine doživio je jednu od najtežih povreda u sportu, pokidao je prednji ukršteni ligament i završio je sezonu. Koliko je falio Nagetsima u plej-ofu najbolje govore riječi srpskog centra koji ga je hvalio.

"Ljudi zaboravljaju da smo izgubili Pi Džeja zbog povrede. On je bio veoma važan dio naše košarke i sistema. Čovjek koji je visok 190 i nešto centimetara, koliko god. Poenta je da je visok. Odlično barata sa loptom, može da čuva više pozicija na terenu, poznaje naš sistem. Mnogo nam nedostaje. Da, falili su nam i Džamal Marej, Majkl Porter, pa je Vlatko Čančar imao određenu minutažu, onda se i on povredio. Međutim, Dozir nam je baš nedostajao u tom periodu", rekao je Nikola poslije eliminacije od Golden Stejta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC