• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Bećiragić o teškoj pobjedi BiH: Da li smo igrali dobro? Nismo, ali zadovljni smo pobjedom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Uprkos nešto lošijoj partiji, košarkaši BiH savladali su Portugal na startu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 Adis Bećiragić Izvor: FIBA

Turnir pretkvalifikacija u Poljskoj košarkaši Bosne i Hercegovine otvorili su pobjedom protiv Portugala 84:75, a iako to krajnji rezultat ne govori, "zmajevi" su do bodova stigli znatno teže od očekivanog.

Dugo su izabranici Adisa Bećiragića jurili zaostatak za Portugalcima, gubili su i 10 razlike u prvom poluvremenu, ali su u trećoj, te naročito u četvrtoj četvrtini, pokazali su da su kvalitetniji od današnjeg rivala.

"Zadovoljni smo pobjedom i rezultatom. Ovakve vrste turnira uvijek su otvorene za razna iznenađenja. Da li smo igrali dobro i onako kako smo se dogovorili - nismo, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača i izuzetno dobru koncentraciju u drugom poluvremenu", rekao je Bećiragić, koji očigledno nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem "zmajeva" u prvom meču na turniru.

Slijede mečevi sa Poljskom i Mađarskom, u kojima će BiH tražiti nove pobjede, kako bi osigurala jednu od prve dvije pozicije, koje vode u narednu rundu kvalifikacija.

"Nadamo se da će nam ova utakmica, koju smo prvi put iskoristili da igramo sa Jusufom Nurkićem, koji nam zauzima mnogo mjesta i prostora u koncepciji naše ekipe, pomoći u sutrašnjem duelu protiv Poljske, da igramo puno bolje i kvalitetnije. Ovo je dug turnir, kasnije ćemo imati utakmicu sa Mađarskom i cilj nam je da budemo među prve dvije. Učinićemo sve kako bismo bili pobjednici ovog turnira", poručio je Bećiragić.

Podsjetimo, dvije prvoplasirane selekcije iz grupe B ukrstiće koplja sa najboljim reprezentacijama iz grupe A, u kojoj su Izrael, Češka, Sjeverna Makedonija i Estonija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC