• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debi za "zmajeve" i odmah dabl-dabl: Luka Garza oduševio - Ovo su utakmice u kojima se gradi tim

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaš rođen u Vašingtonu upisao je prvi nastup u dresu BiH, te je odmah pokazao da će biti ogromno pojačanje za bh. reprezentaciju.

 Luka Garza Izvor: FIBA

Luka Garza debi za BiH ukrasio je dabl-dabl učinkom.

Košarkaš rođen u Vašingtonu dobio je bh. papire i zaigrao za "zmajeve", a već u prvom zvaničnom nastupu pokazao je da će biti veliko pojačanje. Garza je meč završio sa 15 poena i 12 skokova, imao je odličan šut za dva (3/5) i tri (2/3) poena, a jedino je "zakazao" sa linije penala, gdje je pogodio svega tri od osam pokušaja.

"Mislim da je moje debi za BiH bio sasvim solidan. Zadovoljan sam igrom pod obručem, ali i razočaran učinkom sa slobodnih bacanja. Promašio sam ih mnogo, a to su ključni poeni. Osjećam da sam imao dobru energiju. U posljednjoj četvrtini ubacio sam nekoliko trojki, okrenuo igru i tako pomogao ekipi. U odlučujućem kvartalu odigrali smo zaista dobro, bili smo odlični u odbrani", istakao je Garza komentarišući pobjedi BiH protiv Portugala 84:75.

Meč je prelomljen tek u posljednjih pet minuta, kada se upravo Garza razigrao, postigao nekoliko vezanih poena i najavio prvi trijumf "zmajeva" u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naredni meč BiH igra protiv domaćina turnira, Poljske, koja je danas slavila protiv Mađarske 83:81.

"Mislim da je bio odličan debi, prije svega jer smo pobijedili. Uzbuđeni smo zbog predstojeće utakmice protiv Poljske, koja je sjajan tim. Pobijedili su danas, igraju kod kuće i imaće podršku publike. Ali, ovo su utakmice u kojima se gradi tim, svlačionica i kojima se pronalazi način za pobjedu. To je ono što pokušavamo da uradimo. Isto će biti i protiv i Mađarske, još jednog odličnog tima sa kvalitetnim igračima. Zaista je teško igrati, uzbuđeni smo zbog pobjede, ali to je sada završena priča. Okrećemo se utakmici sa Poljskom", poručio je Garza.

Podsjetimo, dvije prvoplasirane reprezentacije iz grupe B nastaviće turnir mečevima protiv dvije najbolje selekcije iz grupe A (Izrael, Češka, Sjeverna Makedonija, Estonija), a samo će pobjednik izboriti plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će 2024. godine biti održane u Parizu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC