• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI POKAZALI SILU! Mislite da su slabi? Pogledajte semafor protiv Grčke

Demonstracija moći!

 SAD Grčka prijateljska utakmica Izvor: Profimedia

Američka košarkaška reprezentacija pobijedila je Grčku 108:86 u važnoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva, koje počinje 25. avgusta.

Meč je odigran u Abu Dabiju, gdje su šestorica igrača SAD ubacila dvocifreni broj poena - Entoni Edvards 21, Kamerun Džekson 13, Ostin Rivs i Džeren Džekson po 11, Bobi Portis 11 uz sedam skokova, a Majkl Bridžis 10, uz pet skokova. Malo je nedostajalo da im se pridruži i Džejlen Bransn, koji je ubacio svih devet poena u posljednjoj četvrtini i dodao im devet asistencija.

U grčkom timu ovog ljeta nema ni Janisa Adetokumba, ni Kostasa Slukasa, Nika Kalatesa i to se očekivano osjetilo u ovom meču neravnopravnih. Iako je selektor Dimitris Itudis najavio da će njegov tim pokušati da odigra ravnopravno protiv izabranika Stiva Kera, malo toga su Grci mogli da urade.

Američkim zvijezdama, u koje neki i sumnjaju pred Mundobasket, Itudis je suprotstavio tim koji su predvodili krilo Baskonije Nikos Rokavopulos sa 12 poena, krilo Panatinaikosa Panajotis Kalaicakis sa takođe 12, dok su novi centar Fenerbahče Jorgos Papajanis i plejmejker Olimpijakosa, naturalizovani Tomas Vokap ubacili po 11.

Zanimljivo je to da su Amerikanci i Grci rivali i u grupnoj fazi Mundobasketa na Filipinima. Sličan slučaj bio je i sa Srbijom i Portorikom, ekipama koje su se takođe srele u test-meču iako će biti protivnici na Mundobasketu. I ishod je bio očekivan, mada možda nije bilo predviđano da Amerikancui tako lako razbiju Grke.   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC