• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar Dominikanske Republike uništio Italiju, ali nije moglo bez drame! Bitan rezultat i za Srbiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dominikanska Republika pobijedila je Italiju na Mundobasketu.

 Dominikanska Republika pobijedila Italiju na Mundobasketu 2023 Izvor: Profimedia

Dominikanska Republika pobijedila je Italiju na Svjetskom prvenstvu u košarci - 87:82! Na krilima centra Minesote Karla-Entonija Taunsa (24, 11sk, 5as) ostvarena je velika pobjeda i obezbijeđeno je prvo mjesto u grupi i prolazak u drugu fazu takmičenja. Moglo je ovo i da se nasluti kada je Đanmarko Poceko napravio haos u prvom poluvremenu.

Selektor "azura" isključen je pošto je dobio dvije tehničke, pa se svađao, prijetio sudijama, reagovalo je i obezbjeđenje zbog njega, tako da je ostavio ekipu na cjedilu u drugom poluvremenu. Prednost Dominikane u posljednjoj dionici išla je i na "+17" (77:60) i tada je delovalo da je meč završen i da je sve gotovo.

Italijani su se unervozili, Ahile Polonara napravio je nesportsku ličnu na Taunsu, što je samo još jedan odraz dešavanja u njihovom timu. Ali, to je bila ustvari najava drame. Italija je zahvaljujući šutu za tri, potezima Marka Spisua i nekim nelogičnim potezima i glupostima protivnika uspjela da s vrati i da smanji na samo tri razlike (85:82), ali nije bilo vremena za preokret... Kada je u pitanju lista strijelaca pored Taunsa u pobjedničkom timu istakao se Felis (24, 5sk, 5as), dok je na drugoj strani najbolji bio Spisu sa 17 poena.

Inače, Srbija se ukršta upravo sa ovom grupom i velika je šansa da će to biti Dominikanska Republika i Italija. Bodovi se prenose u narednoj fazi, ali samo protiv ekipa koje su prošle, tako da bi u slučaju prolaska spomenute dvije zemlje Dominikana prenijela dva, a Italija nijedan bod.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC