• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora gazi na Mundobasketu! Pod komandom Nikole Vučevića, već su u drugoj fazi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Još jedno odlično izdanje Crne Gore na Filipinima, gdje su obezbijedili prolaz u drugu grupnu fazu.

 Crna Gora prosla grupu na Svjetskom prvenstvu Izvor: Profimedia

Reprezentacija Crne Gore savladala je Egipat (86:71) u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva i tako napravila veliki rezultat na ovogodišnjem Mundijalu. Crnogorci predvođeni Nikolom Vučevićem već su obezbijedili plasman u drugu fazu, dok će se u posljednjem kolu boriti i za prvo mjesto u svojoj grupi!

Već od samog starta meča protiv afričke selekcije, Crna Gora je pokazala namjeru da pobijedi na ovoj utakmici. Poslije prvih deset minuta imali su dvocifrenu prednost (27:17), a pripala im je i druga dionica pa su poluvrijeme sačekali sa 14 poena prednost. Pobjednik je bio riješen već u tim trenucima, a izabranici selektora Boška Radovića znali da im je nakon pobjede protiv Meksikanaca taj rezultat dovoljan za drugu grupnu fazu!

Crnu Goru su do nove pobjede na Svjetskom prvenstvu predvodili njeni najbolji igrači - Nikola Vučević je ubacio 16 poena, a dvocifreni učinak ostvarili su još Nikola Ivanović (15), Kendrik Peri (11) i Dino Radončić i Vladimir Mihailović (10). Novi košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović završio je meč sa pet poena, šest skokova, četiri aisstencije i blokadom.

Reprezentativaci Crne Gore u posljednjem meču prve grupne faze igraju protiv Litvanije i taj meč odlučiće prvoplasirani tim u grupi. Ekipa koja pobijedi prenijeće u narednu fazu dva boda, a samim tim imati i daleko veće šanse da se nađe u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. U drugoj grupnoj fazi Crnogorci će igrati protiv dva najbolja tima iz grupe C u kojoj su SAD, Grčka, Novi Zeland i Jordan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC