• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći šok Mundobasketa - FRANCUZI IDU KUĆI!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kraj turnira za reprezentaciju Francuske nakon dva poraza u prva dva kola...

 Francuska ispala sa Mundobasketa Izvor: Profimedia

Najveća senzacija Mundobasketa 2023. godine - nakon dva kola grupne faze Francuska je eliminisana! Nakon poraza od Kanade u prvoj rundi, Francuzi su u drugom izgubili od Letonije, koja je tek u posljednjem minutu meča prvi put stigla do prednosti! Ali, dovoljno je to bilo za konačnih 88:86 i eliminaciju Francuza sa Svjetskog prvenstva koje se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Pobjeda Letonaca znači da će u posljednjem kolu prve grupne faze oni protiv Kanade odlučivati o prvom mjestu u grupi, ali istovremeno i znači da će utakmica Francuske i Jordana biti oproštaj od turnira za jednu od najboljih selekcija na svijetu. Iako su prije početka takmičenja Francuzi važili sa favorite i veoma se dobro kotirali na listama potencijalnih iznenađenja - za samo nekoliko dana će spakovati kofere i vratiti se u otadžbinu.

A imali su sve u svojim rukama, ne može se reći... Ubjedljivih osam poena prednosti u prvoj dionici, pa šut 9/12 za tri poena u jednom trenutku, kasnije i 12/16 za tri na poluvremenu. Išli su krajem treće dionice i do maksimalnih 13 poena razlike Gober, Furnije i drugovi, ali je posljednja dionica bila kobna. Kada su Letonci počeli da tope prednost pojavila se voda u ušima, a situacija je kulminirala u posljednjem minutu meča.

Tada je Arturs Žagars, plejmejker litvanskog Nevežisa, jedini na terenu izgledao kao superstar. Njemu su pripali posljednji minuti na meču, a u Letoniji je od danas heroj iako ima tek 23 godine. Donio je pobjedu svom nacionalnom timu, pa sada mogu da nastave da sanjaju velike stvari - možda čak i medalju na Svjetskom prvenstvu.

Što se tiče pojedinačnih učinaka, u timu Francuske najuspješniji su bili Evan Furnije sa 27 poena i Rudi Gober koji je ubacio 18, dok je dvocifreni učinak imao još samo Nikolas Batum sa 13 poena. U ekipi Letonije istakao se Arturs Žagars koji je ubacio 22 poen, Rolands Šmits je dodao 20, a dvocifreni učinak imali su još Davis Bertans sa 15 poena i Kristers Zoriks koji je dodao 13.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC