• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA liga uvela rigorozno pravilo! Kazne idu i do milion dolara, najveće zvijezde na udaru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vidjećemo kako će se NBA timovi snaći sa novim pravilom po kome najveće zvijezde ne smiju da odmaraju.

 Novo NBA pravilo - zvijezde ne smiju da preskaču utakmice Izvor: Profimedia

NBA liga pred svaku sezonu menja i dopunjujuje pravilnik, tako da je sada svim timovima poslala dopis o promjeni koja će ih i te kako zanimati. Ubuduće nijedan tim neće smeti da "odmara" više od jedne zvijezde po utakmici, što se mnogima od njih neće dopasti i treneri neće moći više tek tako da kalkulišu.

Prema novom pravilniku koji je izglasan u srijedu i koji odmah stupa na snagu, NBA zvijezdom će se smatrati svako ko je u prethodne tri godine bio izabran u idealne petorke ili idealne defanzivne timove, odnosno ako je bio učesnik "Ol stara". Na taj način, NBA želi da suzbije sve veći broj "neopravdanih izostanaka" najvećih superstarova koji nerijetko preskaču neatraktivne utakmice, pa tako razočaraju navijače koji su samo zbog njih kupili ulaznicu.

Da bi se to poštovalo, NBA liga će potencijalno kažnjavati timove i igrače i preko milion dolara. Prva kazna će biti oko 100 hiljada dolara, potom 250.000 dolara, a treća na kraju i čitav milion. Ako se nastavi u istom ritmu, neće biti iznenađenje ako kazne budu još dodatno pooštrene.

Interesantno je da će igrači koji odmaraju morati da budu prisutni u hali i navijači na licu mjesta će morati jasno da ih vide, dok neće biti dozvoljeno ni da na kraju sezone - kada njihov tim izgubi šanse za plej-of - dobiju "voljno", kao što je bio slučaj recimo sa Demijanom Lilardom u Portlandu. Posebno je naglašeno i da za utakmice na nacionalnoj televiziji neće biti dozvoljeno da bilo ko odmara.

Ekipe sa više od jedne zvijezde u timu su: Boston, Filadelfija, Golden Stejt, Los Anđeles Klipersi, Los Anđeles Lejkersi, Finiks Sakramento, Memfis, Čikago, Klivlend, Milvoki, Atlanta, Majami, Minesota i Dalas.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC