• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otjerali Skariola zbog Tea, odmah našli rješenje! Najbolji trener Mundobasketa novi šef Dobriću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Velika promjena u samom finišu priprema za novu sezonu - gotovo nezamislivo za klubove Virtusovog ranga.

 Luka Banki novi trener Virtusa Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Buran dan za italijansku košarku, ali i Evroligu - samo nekoliko sati nakon što su stigle informacije da je Virtus otpustio Serđa Skariola zbog kritika koje je uputio na račun klupskih čelnika, u Bolonju stiže novi trener. Šef struke u timu za koji će nastupati srpski reprezentativac Ognjen Dobrić postaće Luka Banki (58), koji je prethodnih dana oduševljavao svet radom na selektorskoj klupi Letonije!

Banki je na nedavno završenom Mundobasketu odveo Letonce do pete pozicije, što mu je donijelo titulu za najboljeg trenera na turniru. U dosadašnjoj karijeri Banki je vodio nekoliko poznatih italijanskih timova poput Montepaskija iz Sijene, Olimpije iz Milana ili Torina, a radio je i u inostranim klubovima - Bambergu, AEK-u iz Atine, Lokomotivi Kuban, Strazburu...

Sada će imat zadatak da u veoma kratkom roku "posloži" tim koji zatiče pred sam početak takmičenja, a koji nije bio po Skariolovom ukusu. Kako je rekao Serđo na konferenciji pred početak nove sezone o ambicijama treba pitati klupske čelnike, jer su oni sastavljali ekipu. To je izazvalo razdor u klubu - Skariolo je jasno pokazao da mu želje nisu ispunjene, a klub da neće da trpi takve komentare u javnosti.

Rastanak je uslijedio u veoma kratkom roku, a po brzini reakcije moglo bi se reći da su u Virtusu već razmišljali o nekim drugim trenerskim opcijama. Ostaje da se vidi da li će ova promjena biti dobra za klub koji se tokom ljeta pojačao šestoricom novih košarkaša. U Bolonji se dogodila i jedna neobična "trampa" sa Crvenom zvezdom ovog ljeta - Miloš Teodosić je otišao put Beograda, a Ognjen Dobrić stigao u ovaj italijanski grad.

Možda će vas zanimati

Kiša i GOŠK pokvarili slavlje Željezničara: "Grbavica" za 70. rođendan vidjela šokantan preokret (FOTO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC