• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaminski priznao šta ga najviše muči: "Isti problem imam u svakoj utakmici"

Frenk Kaminski pričao je o dolasku u Evroligu, privikavanju na pravila, Željku Obradoviću...

 Frenk Kaminski izjave nakon Olimpijakosa Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Frenk Kaminski (30) došao je u Partizan direktno iz NBA lige kao veliko pojačanje. Međutim, još uvek nije uspeo da pokaže sve što zna i ume. U porazu od Olimpijakosa poslije produžetka (98:94) meč je završio u 28. minutu kada je poslije četvrte lične žustro protestovao i dobio tehničku, ujedno i isključujuću petu ličnu.

Poslije utakmice u Grčkoj pričao je upravo o svemu tome, privikavanju na pravila u Evroligi, stvarima koje ga muče i mnogim detaljima."Okej je za sad. Još uvijek učim, mnoga pravila se razlikuju. Vidjeli ste to i u Pireju kada sam dobio tehničku poslije faula, nisam znao da to može, da sam znao, ne bih tako reagovao sigurno", rekao je Kaminski za "Eurohoops".

Svjestan je i on da ima probleme sa ličnim greškama.

"Zaista još uvijek učim o raznim detaljima, moram da zaradim poštovanje u Evropi. Čim shvatim sve to, biće lakše. Imam osjećaj da sam u svakoj utakmici do sada imao probleme sa faulovima."

Period adaptacije za njega još traje.

"Stvari ovdje se razlikuju dosta. Kada igrate toliko godina po jednim pravilima, svaka promjena je velika. Igrao sam četiri meča u Evroligi i moram da budem bolji i pametniji. Što više budem igrao, sve komfornije ću se osjećati na terenu."

Za kraj razgovora pričao je o Željku Obradoviću.

"Ne bih da ga poredim sa drugim trenerima, zato što je on unikatan u svom načinu rada. Sjajan je, intenzivan. Ne osvajate toliko titula kao što ih je on osvojio ako nemate velike zahtjeve. Bori se za nas, igrače, težak je, ali se bori za nas. Volim što igram za njega. Mnogo mi je pomogao, vjeruje mi. Kako bih ga opisao? Dovoljno je vidjeti reakciju svih kada Željko uđe u dvoranu", zaključio je Kaminski.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC