• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA liga dobija dva nova kluba!? Vraća se omiljeni tim mnogih, a košarka stiže i u grad grijeha!

Autor Milutin Vujičić

Zanimljive informacije stižu iz SAD gdje se pripremaju dva nova tržišta i povećava broj klubova.

 NBA dobija dva nova kluba - Las Vegas i Sijetl Izvor: Stephen Dunn / Getty images / Profimedia

Već godinama se priča o potencijalnom proširenju NBA lige sa 30 na 32 kluba, a kako piše "Front Office Sports", američki portal koji se bavi sportskim biznisom, djeluje da će sve biti utanačeno kada se zaključi novi ugovor o TV pravima. Aktuelni ističe na kraju sljedeće sezone i NBA liga već radi na novom ugovoru koji će biti još bogatiji, a čini se da će podrazumijevati i još dvije franšize koje će samo još povećati navijačke baze.

Gradovi koji su favoriti da dobiju NBA klubove su prije svih Las Vegas i Sijetl, što se takođe spominje godinama unazad. Što se tiče novog kluba iz "grada grijeha", navodno bi ulagač mogao da bude Lebron Džejms, dok je Sijetl od 1967. do 2008. godine imao franšizu i potom su prava prenesena Oklahoma Sitiju.

S obzirom da su oba klupa sa Zapadne obale, to bi značilo da bi neko morao da pređe u Istočnu. Prema nekim informacijama to bi mogli da budu Minesota, Memfis ili Nju Orleans, a za sada nema definitivne potvrde kako bi NBA liga izvela ovaj transfer.

Osim ovih promjena koje nas čekaju u budućnosti, NBA liga je odlučila i da odmah promijeni format Ol-star utakmice. Susret će se igrati 18. februara u Indijanapolisu, a poslije nekoliko godina pauze - gledaćemo obračun između igrača Istočne i Zapadne konferencije. Ono što će ostati isto je proces glasanja za određivanje učesnika Ol stara (sa po 12 iz svake konferencije), dok se ukida i "neograničena četvrta dionica" u kojoj je cilj da se premaši određeni broj poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC