• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Micića i Pokuševskog u Oklahomi: Nema ih nigdje, da li je vrijeme za povratak u Evropu?

Autor Nikola Lalović

Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski gotovo da ne igraju u sastavu Oklahome ove sezone.

 Micić i Pokuševski ne igraju za Oklahomu Izvor: Profimedia

Oklahoma je predvođena fantastičnim Šejom Gildžusom Aleksanderom sa 43 poena, 7 skokova i 6 asistencija pobijedila Klivlend i nastavila solidnu sezonu koju ima, ali bez Srba. Čak 11 igrača dobilo je priliku na ovom meču, ali ni Vasilije Micić ni Aleksej Pokuševski nisu bili među njima. Nažalost, to nije ništa novo.

Ove sezone su dvojica Srba odigrala po tri utakmice u regularnoj sezoni i nisu ni tu mnogo proveli vremena na terenu. Pokuševski koji je sa 21 godinom već veteran u Oklahomi jer mu je ovo četvrta sezona u NBA ligi je na tri utakmice uspeo da postigne jedan poen, da upiše tri skoka i jednu blokadu - sveukupno! Protiv Čikaga i Detroita je igrao po dva, protiv Denvera 14 minuta i deluje da je potpuno ispao iz rotacije.

Nekadašnji MVP Evrolige Vasilije Micić je u boljoj situaciji pošto je imao u prosjeku 3,3 poena i 2,3 asistencije u ta tri meča koja je odigrao. U porazu od Golden Stejta je za 12 minuta upisao 5 ppena, 3 asistencije i skok, u porazu od Denvera za 14 minuta 2 poena i 3 asistencije, a u pobjedi nad Klivlendom za 6 minuta 3 poena i asistenciju. 

Ipak, djeluje za sada da nije bila odluka Micića da se otisne u Evropu. Jeste da je NBA sezona duga, ali Šej Gildžus Aleksander je izrastao u pravog superstara na poziciji pleja, dok je druga opcija mladi Džoš Gidi od koga se mnogo očekuje. U takvoj situaciji, malo je mjesta za Micića. 

Što se tiče Pokuševskog, stvar je još gora. Na trojci je neprikosnoven sjajni defanzivac Lu Dort, a njegova izmjena je za sada Ajzea Džons. Novi projekat Džejlen Vilijams je tu na četvorci, u rotaciji je i Usman Dieng, a Davis Bertans se šutem izborio za mesto. Teško će ikakve minute dobiti Pokuševski, a od "srpske Oklahome" izgleda da nema ništa... Da li slijedi povratak u Evropu za dvojicu Srba ili trejd, vidjećemo. Najbolje bi bilo da se izbore za mjesto u Tanderima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC