• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Luka Dončić ne nosi broj 7 u Dalasu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Dončić u Dalasu ne nosi broj 7, već 77, a sada je otkriveno i zašto je to tako.

 Zasto Luka Doncic ne nosi broj 7 u Dalasu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Luka Dončić (24) dominira u NBA ligi, niko mu ne može ništa. Sam je pobijedio drim-tim Finiksa na Božić (128:114). Ubacio im je 50 poena, uz 15 asistencija, 6 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Zbog svega toga trenutno je glavni kandidat za MVP nagradu, a ako ovako nastavi...

Neposredno pred početak tog meča jedan od navijača Dalasa je na društvenim mrežama prozivao Dvajta Pauela, igrača koji nosi broj 7 u Mavsima. Napao ga je zbog toga što taj broj nije dao Luki koji tamo nosi 77. "Sedmicu" je Dončić nosio u Realu, ali ne i u svom NBA klubu.

Objava na Tviteru došla je i do novinara Lendona Tomasa koji prati Dalas u NBA ligi i njegovo objašnjenje natjeralo je mnogima suze na oči. Ubrzo je svima postalo jasno zašto Pauel nije dao taj broj i zašto Dončić nije insistirao da ga uzme iako je glavna zvijezda tima. "Ta sedmica znači mnogo Dvajtu, zbog njegove majke koja je preminula od raka dojke 2012. godine. Preminula je u 7 sati uveče i nikada mu nije rekla da je bolesna, da on ne bi brinuo. Dvajt je rođen u julu, sedmom mjesecu u godini, sedmog dana u nedjelji u 7:07 ujutru", napisao je Tomas.

Navijač koji je to napisao pročitao je objavu i izvinio se, priznao je da to nije znao, a slično su pisali i drugi navijači. "Ponekad zaboravljate da su i oni samo ljudi. Napadate ga bez razloga, on je sjajan momak i još bolji saigrač", bio je jedan od odgovora.

O važnosti broja na dresu i zašto je izabrao baš 77 pričao je i Dončić. "Moj idol od malih nogu bio je Vasilis Spanulis, često sam ga gledao i bio sam tužan kada je otišao u penziju, zato nosim broj 7. Taj broj je u Dalasu bio zauzet, pa sam uzeo 77, to mi je baš bilo bitno", ispričao je Luka u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Dončić psuje sudiju na srpskom
Izvor: SK 1
Izvor: SK 1

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC