• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRUPA B: Duda gledao, Francuzi se mučili

Francuska je u posljednja četiri minuta utakmice sa Letonijom ušla sa svega dva poena prednosti, ali su onda "pijetlovi" ubrzali i došli do "plus 11".

 GRUPA B: Duda gledao, Francuzi se mučili Izvor: MONDO

Pod budnim okom srpskog selektora Dušana Ivkovića, koji je utakmicu posmatrao sa tribina, košarkaši Francuske dugo su se mučili sa Letoncima, ali su u finišu dodali gas i kvalitet pretočili u prvu pobjedu na šampionatu.

Poslije 72:70, Nikola Batum i Mikael Žalabal "tresnuli" su po trojku za 78:70, četiri minuta prije kraja. Potom su Francuzi samo odradili posao do kraja i pobijedili rezultatom 89:78 (18:25, 22:16, 23:18, 26:19).

Kao što rezultat po četvrtinama i govori, "galski pijetlovi" potcijenili su rivala na početku utakmice i izgubili prvu četvrtinu sa sedam poena razlike, ali su potom dobili svaku od preostale tri, pa sa dva boda u džepu čekaju petak i meč sa Izraelom.



Igrač utakmice svakako je NBA zvijezda Francuske Toni Parker, koji je ubacio 31 poen, od čega 19 u drugom poluvremenu. Strašni plej imao je i deset od 14 za dva, uz sedam asistencija. Ipak, on nije izašao kao najefikasniji s terena, jer je Letonac Janis Blums ubacio 32 poena, uz šest trojki iz devet pokuašaja i šest asistencija.

Na njega će u petak od 14.15 srpski košarkaši naročito morati da obrate pažnju.

U timu Francuske, iza Parkera, poređali su se Boris Dijav sa 14 poena, Mikael Žalabal sa 11, Žoakim Noa sa deset, uz sedam skokova, a deset poena ubacio je i Nikola Batum.

Francuzi su ubacili 27 koševa iz 42 pokušaja za dva, čime su lako nadomjestili dalekometnu paljbu protivnika, koji je van linije 6,75 šutirao 11 od 23.

REZULTATI GRUPE B:

Srbija - Italija 80:68
Francuska - Letonija 89:78
Izrael - Njemačka

Parovi drugog kola (petak): Letonija - Srbija (14.15), Izrael - Francuska, Italija - Njemačka.

(MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC