• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Letonija 92:77 (KRAJ)

Srbija pobijedila Letoniju 92:77. Krstić 23 poena. "Orlovi" otvorili meč egizibicijom, a na isti način je i zatvorili.

 Srbija - Letonija 92:77 (KRAJ) Izvor: MONDO

Druga pobjeda Srbije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i to je najbitnije. Ponovo po sistemu: toplo-hladno, kao protiv Italije (doduše protiv "azura" je bilo hladno-toplo).

Srbija je sjajno otvorila meč povela 23:7, ali onda su Letonci odgovorili u drugoj četvrtini. U trećoj četvrtini izvanredna igra kapitena Nenada Krstića, koji je pogađao i iz reketa i sa linije bacanja. Na kraju je Krstić bio ubjedljivo najefikasniji - 23 poena. Nezgodni i nepredvidivi Letonci su ponovo priprijetili na početku posljednjeg dela igre pogocima iz daljine, ali Srbija je imala spreman odgovor.

I ČETVRTINA


Poslije prve četvrtine Srbija je vodila čak 23:7! Letonci su prvi poen dali tek poslije pet minuta! Počelo je efektno - "ali upom" Marka Kešelja, ubačene su i dvije trojke (Kešelj i Miloš Teodosić). Srpski tim je odlično funkcionisao u napadu, bilo je nekoliko lijepih akcija, pogotovo ona koju su izveli Teodosić, Mačvan i Kosta Perović, koji je zakucao.

II ČETVRTINA

Očekivalo se da "orlovi" nastave u istom ritmu u drugoj četvrtini, ali...Letonci uspijevaju da naprave seriju 7-0, poslije čega je Dušan Ivković zatražio tajm-aut i podviknuo, prije svega zbog nekih prokockanih akcija, koje su zamišljene sa efektnim krajem, ali nisu realizovane.

Poslije tajm-auta, Milenko Tepić prekida seriju Letonaca trojkom. Ali, to je bilo samo na kratko. Letonija je nastavila da pogađa (ruku na srce, sve ono što su promašili u prvoj, ulazilo im je u drugoj četvrtini).

Od 26:14, rezultat je na tri minuta prije kraja prvi put bio izjednačen: 29:29!

Ipak, Ivan Paunić vezuje četiri poena, a tome je pridodata i trojka Duška Savanovića za prednost od +7 (36:29). Na odmor Srbija je otišla sa +5 (38:33).

III ČETVRTINA

Sjajna partija kapitena Nenada Krstića u trećoj četvrtini! Krle je udario temelje igri, koja je odvela "orlove" na bezbjedno odstojanje. Ukupno je postigao 17 poena (do tig dijela igre).

Nekoliko zanimljivih podataka iz treće četvrtine: Letonci su već poslije dva minuta izašli iz bonusa, a potom su ostali i bez jednog igrača na terenu zbog pet ličnih grešaka (Mejers). Miloš Teodosić i Nenad Krstić su šutirali gotovo sva slobodna bacanja za Srbiju u tom dijelu igre, a pritom je centar bio uspješniji od plejmejkera.

Prvih osam poena u trećoj četvrtini Srbija je postigla sa linije penala.

Letonci su sa dvije trojke u ranoj fazi treće četvrtine priprijetili - prišli su na 39:44, ali je Krstić odgovorio Letoncima. Trojkom Savanovića Srbija odlazi na 60:47, a do kraja treće četvrtine bilo je i +17. U posljednju četvrtinu Srbija je ušla sa prednošću od +12 (70:58).

IV ČETVRTINA

Posljednji dio igre počeo je pogocima Letonaca iz daljine i bila je to posljednja prijetnja današnjeg rivala. Prišao je na 65:71, ali je Srbija brzo reazlizovala dva napada i vratila solidnu prednost.

Do kraja meča Srbija je održavala oko desetak poena prednosti, a kraj utakmice obilježili su Miloš Teodosić i Ivan Paunić "ali upom" - 92:77.

Dakle, kako je Srbija počela meč, tako ga je i završila. Dobro je, ali može i mora bolje. Kao u prvoj četvrtini.

REZULTATI 1. KOLA GRUPE B:

Srbija - Italija 80:68
Francuska - Letonija 89:78
Izrael - Njemačka 64:91

PAROVI 2. KOLA:

Letonija - Srbija 14.15
Izrael - Francuska 16.45
Italija - Njemačka 20.00

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC