• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžić: Finci nisu nimalo naivni

"U subotu igramo s Finskom, koja nije nimalo naivna. Dan pauze iskoristićemo kako bismo se maksimalno pripremili za taj duel", rekao je selektor košarkaša BiH.

 Hadžić: Finci nisu nimalo naivni Izvor: MONDO

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić bio je u pravu kada je prije Evropskog prvenstva u Litvaniji najavio da su pripremne utakmice nešto sasvim drugo u odnosu na šampionat.

Sve ono što nas nije krasilo u kontrolnim susretima promijenilo se na Evropskom prvenstvu, posebno u susretu sa Crnom Gorom (94:86).

"Grci su pred našu pripremnu utakmicu radili skauting kao pred svaki drugi meč, dok sam ja svjesno zapostavio neke stvari kako bih provjerio što više igrača. Zato smo tada izgubili sa 26 razlike, a sada su nas jedna-dvije lopte, koje nisu ušle, mogle dovesti do pobjede u prvom kolu. Ali, to smo ispravili protiv Crne Gore", rekao je Hadžić "Dnevnom avazu".

Prema njegovim riječima, njegov tim nije izgubio glavu ni kad su se "đetići" vratili u utakmicu i pred posljednjih 10 minuta imali poen prednosti.

"Pokazali smo borbenost, karakter, dodatno smo poboljšali hemiju. Pobjeda nas je ujedinila. Imamo tim za velike stvari", naglasio je selektor, koji ipak ne želi da njegovi igrači podlegnu euforiji.

Svjestan je Hadžić da je dugačak put do drugog kruga.

"U subotu igramo s Finskom, koja nije nimalo naivna. Dan pauze iskoristićemo kako bismo se maksimalno pripremili za taj duel", zaključio je selektor BiH.

TABELA GRUPE C: Grčka 2-0, Hrvatska 1-1, BiH 1-1, Crna Gora 1-1, Makedonija 1-1, Finska 0-2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC