• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raša Nesterović završio karijeru

Iskusni slovenački centar odlučio je da prekine karijeru poslije 17 godine profesionalnog bavljenja košarkom.

 Raša Nesterović završio karijeru Izvor: MONDO

"Dosta je bilo. Profesionalna karijera mi je trajala 17 godina, tako da je dovoljno. Posljednja povreda ramena nije uticala na tu odluku, jer sam je doneo još ranije. Ako ne mogu da budem 100 odsto zdrav bolje je da počnem da radim nešto drugo", rekao je 35-godišnji NBA veteran, koji je u toj ligi nastupao za Minesotu, San Antonio, Toronto i Indijanu.

Prije odlaska "preko bare" igrao je za Partizan, PAOK, Olimpiju i Kinder, a prošle sezone se vratio u Evropu i nastupao za Olimpijakos.

Nesterović je odluku o prekidu karijere saopštio novinarima u Litvaniji, gdje se nalazi u stručnom štabu Božidara Maljkovića na klupi slovenačke reprezentacije, gdje uz stručni štab savjetuje svoje dojučerašnje saigrače.

Kako kaže, ta uloga mu ne pada teško, iako mu nije lako što ne može da pomogne reprezentaciji na parketu.

"Još sam dobro, ne razmišljam mnogo o igranju jer kada bih to radio bilo bi mi još teže. Pokušavam da se skoncentrišem na ono što se dešava na samom terenu, jer ne mogu da pomognem kao igrač. S organizacione tačke gledišta, EP protiče u najboljem redu, a biće još bolje kada stignu naši navijači, jer će tad atmosfera u hali biti još bolja i užitak na utakmicama još veći", rekao je on.

Nesterović je ljetos bio pominjan kao potencijalno pojačanje Partizana, što je kasnije i sam demantovao, a odlazak u Litvaniju koristi i za promociju narednog EP, koji će 2013. biti održan u Sloveniji.

Iskusni slovenački centar je 1996. bio najkorisniji igrač Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, a sa ekipom San Antonija je 2005. godine osvojio i NBA ligu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC