• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje bitka za London!

Selektor Srbije ističe da Evropsko prvenstvo za srpsku reprezentaciju praktično kreće utakmicama sa Njemačkom i Francuskom, u nedjelju i ponedeljak.

 Počinje bitka za London! Izvor: MONDO

Srpski košarkaši došli su u Litvaniju da izvade "vizu" za Olimpijske igre. Raspored B grupe omogućio im je da u prva tri kola osiguraju plasman u narednu fazu Evrobasketa, a da u posljednja dva kola igraju za bodove koji se prenose u Viljnus.

Ti bodovi biće od ogromnog značaja u borbi za plasman u četvrtfinale, koje je, opet, samo još jedan korak ka finalu, koje konačno garantuje nastup na olimpijskom turniru 2012.

"Za nas utakmicom protiv Nijemaca počinje prvenstvo Evrope, shodno ciljevima koje smo postavili. Do sada smo imali jednu veliku pobjedu protiv Italijana - oni sami znaju kako im je sada - protiv Letonije smo odigrali utakmicu sa oscilacijam, dok bi meč sa Izraelom trebalo da nam posluži za nauk. Velika je stvar da smo dobili utakmicu koju smo slabo odigrali", rezimirao je dosadašnji tok EP Dušan Ivković.

On je uoči treninga, u subotu uveče, naglasio da je poslije pet dana boravka u Šauleju prvi put bio u situaciji da osvježi tim kolektivnim izlaskom u grad i vrati ga u normalno stanje, poslije tri dana uzastopnog igranja u 15.15 časova po lokalnom vremenu.

Ivković je istakao da u nedjelju ne želi da igra šah sa selektorom Njemačke Dirkom Bauermanom. Tražiće od svojih izabranika brzu igru.

"Njemačka je potpuno definisan tim, koji je uključivanjem Kejmena i Novickog dobio ogroman kvalitet. Njihove karakteristike su preciznost i disciplina, imaju sva rješenja u postavljenim napadima '5 na 5'".

"Ako bismo krenuli da se nadigravamo sa igračima koji lako rješavaju te situacije, mislim da bi nam šanse bile minimalne. Moramo da nametnemo svoj stil, uz dosta korekcija odbrane '1 na 1'. Moramo da budemo agresivni i što je moguće više igramo na otvorenom terenu".

Strateg "orlova" posebno cijeni Dirka Novickog i Krisa Kejmena, koji kao startni tandem pod koševima predstavljaju veliki izazov srpskoj centarskoj liniji.

"Novicki troši minimum 15 lopti po utakmici i on to sve realizuje u visokom procentu. Kejmen je sigurno jedan od najboljih centara NBA lige, što se tiče tehnike i košarkaških fundamenata".

Ivković je naveo da će osnove igre protiv Nijemaca postaviti u subotu uveče, ali da je bitno što tim Srbije ima i termin u nedjelju prije podne.

"Tokom priprema su igrači navikli da svaku utakmicu postavimo na terenu i da imamo prijepodnevne treninge, što do sada u Litvaniji nije bilo moguće. Shodno zdravstvenom biltenu, nadam se da ćemo izaći spremni na teren sutra u devet".

Utakmica u Šaulej areni je posljednja na programu i počinje u 21 čas po lokalnom, odnosno 20.00 po centralnoevropskom vremenu. Srbija i Francuska (igra protiv Italije u 16.45) imaju skor 3-0, Njemačka 2-1, a Italija 1-2. Izrael i Letonija igraće derbi začelja.

Ivković je na improvizovanoj konferenciji za novinare zamoljen i da prokomentariše izjavu kolege Bauermana od petka, da bi Dirk Novicki morao da uživa veću zaštitu sudija, nego u duelu sa Francuskom.

"To je bila priprema utakmice sa nama. Zna se šta treneri izjavljuju, na koji način i zašto. Ta njegova izjava znači to".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC