• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 31. saznao da ima autizam, kao i njegovi sinovi: Sada preklinje NBA klubove da pomognu, ali su mu svi okrenuli leđa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najtužnija priča iz NBA lige je moć klubova da ignorišu u potpunosti apel Tonija Snela.

 Toni Snel moli NBA klubove za ugovor da obezbijedi zdravstveno osiguranje Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Američki košarkaš Toni Snel (32) molio je NBA klubove da mu daju ugovor zbog toga što se nalazi u veoma teškoj porodičnoj sitauciji, međutim svi su se "pravili ludi" i ignorisali ga. Snel nije tražio ugovor zato što izvoljeva, nego zato što ima preku potrebu za to - potrebno mu je da odigra još jednu sezonu što bi mu, prema pravilima NBA lige, automatski garantovalo kompletno zdravstveno osiguranje do kraja života koje mu je u ovom trenutku neophodno zbog sinova.

Snelova dva sina, koja imaju tek dvije i tri godine, imaju jedan oblik autizma i troškovi lečenja su ogromni, pa se košarkaš nadao da će se bar jedan od NBA klubova odazvati njegovom pozivu i staviti ga na platni spisak što bi mu omogućilo da "mirno spava". Za sada niko se nije odazvao Snelovom pozivu, a pitanje je i da li će.

Navodno, mnogi NBA klubovi ga potpisali na desetodnevni ugovor da je to dovoljno, ali ne žele da se "vežu" na godinu dana za košarkaša koji trenutno igra u razvojnoj ligi za Mejn Seltikse i ne pruža blistave partije. Pamtimo da je u karijeri nosio dresove Čikaga, Milvokija, Detroita, Atlante, Portlanda i naposljetku Nju Orleansa, ali niko od njih - kao ni od ostala 24 kluba u NBA - za sada ne planira da mu pomogne.

U međuvremenu je glas digao legendarni Čarls Barkli i rekao da je sramota NBA lige što su ostavili Tonija Snela na cjedilu, posebno kada se zna da je i njemu samom tek u 31. godini dijagnostikovan oblik autizma koji imaju i njegova djeca. "Tada je konačno sve dobilo smisao", rekao je poslije toga Snel.

Vidjećemo da li će makar NBA liga napraviti izuzetak u slučaju Tonija Snela i pokriti mu zdravstveno osiguranje koje bi pomoglo da njegova djeca imaju bezbrižniji život, ako već neće niko od klubova da mu izađe u susret.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC