• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mekejlebovski": Oni pjevaju, ja uživam

Dok Srbija kao tradicionalna košarkaška sila "visi" za plasman u četvrtfinale, Bo Mekejleb i Makedonija su uveliko među osam najboljih na kontinentu.

 "Mekejlebovski": Oni pjevaju, ja uživam Izvor: MONDO

Žrijeb koji je u jednu polovinu "kostura" smjestio gotovo sve najkvalitetnije reprezentacije Evrobasketa, na drugoj strani je dao šansu manje renomiranim ekipama da naprave lijepe uspjehe.

Tu šansu niko nije iskoristio bolje od nacionalnog tima Makedonije, koji je u prvom kolu izgubio od Crne Gore u produžetku, a onda nanizao pet pobjeda i dva meča prije kraja druge faze EP već osigurao nastup u četvrtfinalu!

Pada na pamet stara izreka "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane"...

Makedonci su tri od svojih pet pobjeda ostvarili sa dva poena razlike i uvijek je u jednoj od glavnih uloga bio naturalizovani Amerikanac Lester Bo Mekejleb - iznuđenim prekršajima i slobodnim bacanjima, asistencijama ili košem poslije solo prodora, kao protiv Gruzije u četvrtak.

Upravo tim pogotkom je na dan proslave 20 godina nezavisnosti Makedonije obezbijedio ekipi četvrtfinale u Kaunasu.

A, tamo će se tim Marina Dokuzovskog sastati sa nekom od velikih selekcija, kao što su Španija, Francuska, Litvanija - možda čak i Srbija, ukoliko "orlovi" pobijede Turke, a Makedonci nastave da prave senzacije i zauzmu prvo mjesto u svojoj grupi, ispred Rusije, Grčke i Slovenije.

"Biće teško i protiv Srbije i protiv bilo koje druge ekipe iz te grupe. Moraćemo da odigramo što čvršće možemo, tako smo igrali do sada i ispalo je dobro", rekao je Bo Mekejleb srpskim izvještačima sa EP u Litvaniji.

Mekejleb je najbolji strijelac (21,7 poena), asistent (4,2), ali i "udarna igla" agresivne makedonske odbrane, koja protivnicima "krade" 9,2 lopte po utakmici - najviše na Evrobasketu.

Ono što im ne ide u prilog je ogromna minutaža nosilaca igre, pošto Ilievski provodi na terenu 37 minuta, Pero Antić 36, Mekejleb 33 minuta.

"Ne razmišljamo mnogo o našem konačnom dometu. Dobro se osjećamo i gledamo samo da se odmorimo i spremimo za sljedećeg rivala".

Mekejlebu je bilo pomalo neprijatno kada smo mu pomenuli grafite sa njegovim likom u Makedoniji, kao i da ga navijači Partizana često pominju, žaleći što i dalje ne nosi crno-bijeli dres.

"Ne želim da budem bilo čiji heroj, jer ja sam samo košarkaš. Ali, drago mi je zbog Grobara. Možda više nisam fizički u Partizanu, ali to će uvijek biti moj klub. Stekao sam dosta prijatelja u Beogradu i razmišljam čak da tamo kupim stan..."

Iako za Makedoniju igra već drugo ljeto, priznaje da nije naučio više od nekoliko riječi makedonskog jezika. Tako nije u mogućnosti da proslavlja pobjede pjevajući nacionalne pjesme u svlačionici poslije utakmica!

"Nažalost, ne umijem da pjevam makedonske pjesme. Pustim druge igrače da pjevaju, ja slušam i uživam", nasmijao se Bo, koji je zbog povrede leđa propustio trening pred subotnji okršaj sa Slovenijom.

Makedonci (3-0) vode na tabeli F grupe zajedno sa Rusijom. Za petama im je Grčka (2-1), zatim Slovenija (1-2), dok su Gruzija i Finska bez pobjede.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC