• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Kaunas ili za Beograd?

Reprezentacija Srbije pritjerana je leđima uza zid i pred nedeljnu utakmicu sa Turskom (14.30) nema izbora - pobjeda ili oproštaj od Evropskog prvenstva.

 Za Kaunas ili za Beograd? Izvor: MONDO

Potrošili smo sve kredite, izgubili sve utakmice koje smo mogli da izgubimo, a da to ne znači eliminaciju. Od nedjelje na scenu stupa drugačiji sistem takmičenja, u kojem se porazi ne praštaju.

Iako je u pitanju posljednje kolo druge grupne faze Evrobasketa, za nas, a i za Turke, to je kup utakmica, bez mogućnosti "popravnog" ili revanša. Mi smo u boljoj poziciji, utoliko što nam pobjeda garantuje plasman u četvrtfinale, dok bi Turska ispala čak i sa pobjedom nad "orlovima", ako Njemačka u večernjem terminu savlada Litvaniju!

Srpski tim održao je trening u subotu poslije podne, opet u sali univerziteta "Mikolas Romeris", s tim da je umjesto uobičajenih 75, trajao 90 minuta.

Ivković je naglasio da se timovi međusobno odlično poznaju, kako sa takmičenja, tako i sa pripremnih turnira. Na treningu je postavio smjernice igre za početak utakmice, skrenuvši igračima pažnju na greške iz prethodnih mečeva, koje ne bi smjele da se ponove.

"Turski tim je izuzetno iskusan i oni upravo zahvaljujući iskustvu imaju određenu prednost kada se igra postavljeni napad na pola terena. Mi moramo dobro da trčimo i da tražimo rješenja na otvorenom terenu, jer ćemo u takvoj igri imati veću šansu da pobijedimo", izjavio je Ivković.

"Imaju igrače specijalce, koji će da odigraju i nešto prljavije, tako da moramo da budemo spremni na sve te detalje".

Selektor je konstatovao da tri uzastopna poraza nisu problem sami po sebi, ako se igra sa timovima kakvi su Francuska, Litvanija i Španija.

"Problem je što smo posljednje dve utakmice odigrali slabo. Protiv Francuza je bilo možda i najbolje naše izdanje na šampionatu, dok su Litvanci i Španci možda bolji timovi, koji su trenutno u boljoj formi od nas, ali to ne znači da mi njih ne možemo da pobijedimo".

"Zbog toga smo na treningu morali da uđemo u neke detalje i povećamo individualnu odgovornost, prije svega po pitanju zagrađivanja koša i skoka. Na to sam u pripremi utakmice stavio poseban akcenat, pošto Turci imaju jako mnogo skokova u napadu, specijalno preko centra Omera Ašika. Podsećam da smo mi baš zbog lošeg skoka u odbrani doživjeli poraz u susretu sa Francuskom".
Ponovo bez Rašića?
Turcima zbog povrede neće igrati Sinan Guler, koji je njihov treći plejmejker, a kod Srbije najvjerovatnije Aleksandar Rašić, mada je u subotu lagano trčkarao, učestvovao u šuterskom dijelu treninga i istezanju na kraju.

"Rašić je nama mnogo bitniji igrač nego Guler njihovom timu. On je za mene bio prijatno iznenađenje i prošle i ove sezone, to je igrač koji ima smirenost, igra u stavu, ima dobru odbranu 'jedan na jedan' i mi ćemo to morati da nadoknadimo. Vjerujem da to možemo i upravo zato sam protiv Španije dao šansu Pauniću (23 minuta) i Bjelici (19 minuta)", objasnio je Dušan Ivković.

"Nisu se baš naigrali, ali vjerujem da će biti spremni da daju svoj doprinos protiv Turaka, koji igraju sa visokom trojkom Turkogluom, pa i visokom dvojkom, a to je Preldžić".

Poslije meča Srbija (1-3) - Turska (1-3), za prvo mesto u grupi igraće Francuska (4-0) i Španija (3-1) od 17 časova, a zatim od 20.00 Litvanija (2-2) i Njemačka (1-3).

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC