• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: "Orlovi" na Rusiju ili Makedoniju?

Rusija sigurnom igrom pobijedila Grčku i pridružila se Makedoniji na čelu F grupe. Poraz Slovenije, pobjeda Finske.

 EP: "Orlovi" na Rusiju ili Makedoniju? Izvor: MONDO

Polako se raspliće klupko i u F grupi druge faze Evrobasketa.

Rusija i Makedonija u ponedjeljak će međusobno rješavati ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. Grčka je sigurno treća, dok će o posljednjem učesniku četvrtfinala odlučivaće meč Slovenija - Finska.

Rusi u dosadašnjem toku EP nisu imali mnogo ozbiljnih testova, ali su u subotu rutinski pokazali Grcima gde im je mesto, bar u ovakvom sastavu, bez Dijamantidisa, Spanulisa i Skorcanitisa - 83:67 (15:16, 27:23, 23:18, 18:10).

Tim Dejvida Blata ostao je jedini neporažen na prvenstvu, pored Francuske, mada je i Makedonija na čelu tabele F grupe sa skorom 4-0, pošto u drugu fazu nije prenela poraz od eliminisane Crne Gore.

Bolji iz meča Rusija - Makedonija u četvrtfinalu će se sastati sa četvrtoplasiranim iz E grupe, a to bi mogla da bude reprezentacija Srbije, ukoliko u nedjelju pobijedi Tursku.

Poraženi iz tog duela najvjerovatnije ide na Litvaniju, pošto bi selekcija domaćina trebalo da zauzme treće mjesto u E grupi, iza Francuske i Španije.

Najefikasniji u pobjedi nad Grcima bio je centar Denver Nagitsa (dok traje "lokaut" centar Himkija) Timofej Mozgov, koji je zabilježio 19 poena i pet skokova, uz šut iz igre 7/8. Nijedan od trojice grčkih centara nije uspio da ga zaustavi.

Talentovani Aleksej Šved ubacio je 15 poena, a Andrej Kirilenko 13, uz osam skokova i pet asistencija.
Grčku je predvodio Kostas Kufos sa 15 pogodaka, dok su Adonis Focis i Nikos Zizis dali po 10, ali samo po dva u drugom poluvremenu.

Rusi su sa protivnikom igrali igru "mačke i miša", kontrolišući rezultat tokom cijelog drugog dijela utakmice, prije svega čvrstom odbranom i skokom u napadu (ukupno 12:6).

Grčka je posljednji put imala priključak u 35. minutu, posle pogotka Kufosa (69:64), ali su "baćuške" potom "zaključale" koš na četiri minuta i napravile seriju od 10:0, koju je dvema trojkama krunisao Sergej Monija.

Bilo je to 79:64 na dva minuta do kraja i Rusija je upisala i sedmu pobjedu na Evrobasketu.

Makedonci ne posustaju. Pobijedili su i Sloveniju - 68:59 (20:16, 19:15, 15:11, 14:17).

Ponovo je najbolji u reprezentaciji Makedonije bio Lester Bo Mekejleb. Dao je 19 poena, imao po četiri skoka i asistencija. Kod Slovenaca je dominirao Goran Dragić sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije.

Finska je pobijedila Gruziju 87:73 (22:13, 14:20, 25:19, 26:21) i ostala u trci u četvrtfinale.

Finci su bolje počeli meč, a Gruzijci su u drugoj četvrtini uspjeli da uhvate priključak. Međutim, u drugom poluvremenu Skandinavci su stekli prednost i do kraja je nisu ispuštali.

Miko Koivisto je sa 14 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je u poraženom Viktor Sanikidze dao 16 i imao devet skokova.

Grupa F

Gruzija - Finska 73:87

Makedonija - Slovenija 68:59

Grčka - Rusija 67:83

TABELA: Makedonija 4-0, Rusija 4-0, Grčka 2-2, Finska 1-3, Slovenija 1-3, Gruzija 0-4.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC