• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boža i Slovenci upali u kanal

Kao i obično, Slovenija je otišla na Evrobasket sa velikim ambicijama, ali je porazima od Grčke i Makedonije dovela u pitanje plasman u četvrtfinale.

 Boža i Slovenci upali u kanal Izvor: MONDO

Slovenci kao Srbi!

Poslije četiri pobjede u prvoj fazi, izgubili su meč od Rusije u poslednjem napadu, a zatim u Viljnusu doživjeli još dva neuspjeha, pa im do meča odluke predstoje dve besane noći.

Međutim, dok su "orlovi" dobijali packe od Litvanaca i Španaca, izabranici Božidara Maljkovića izgubili su od Grčke i u subotu od Makedonije - 68:59.

"Prvi put otkako sam selektor, odigrali smo loše i u odbrani i u napadu. Prije pet dana protiv Rusije smo igrali vrhunsku košarku, a danas smo bili jako spori, bez energije. Teško je igrati protiv tima sa dvojicom odličnih kreatora, kakvi su Mekejleb i Ilievski, koji nas odlično poznaju i umiju da mijenjaju tempo", rekao je Maljković.

Srpski stručnjak istakao je da manjak energije nije moguće nadoknaditi bilo kakvim taktičkim varijantama.

"Ako te odbrambeni igrač izgura sa pozicije koju si zauzeo, a ti pri tom ništa ne uradiš, onda možeš da igraš bilo koji sistem i neće vrijediti. Ili ako pokušavaš da braniš kontranapad, a protivnik ti je u startu pobjegao dva metra".

Slovencima u ponedjeljak slijedi direktan okršaj za četvrto mjesto, protiv Finske. U normalnim okolnostima bi oni prišli toj utakmici sa dosta samopouzdanja, ali čini se da sada to nije slučaj.

Maljković, ipak, tvrdi da vjeruje u pobjedu i bolje izdanje svoje ekipe.

"Tim mora da igra onako kako trenira, a mi smo protiv Makedonije igrali potpuno suprotno od toga. Moramo da pobijedimo Finsku i zasluženo prođemo u četvrtfinale".

"Mi smo tim koji igra agresivnu odbranu, čvrst u igri 'jedan na jedan', sa pomoći centara, odatle idemo u kontranapade... Ako smo mogli tako da igramo prije pet dana, ne vidim zašto ne bismo mogli opet", zaključio je Maljković.

Slovenija je od sedam utakmica u dosadašnjem toku EP samo na jednoj - protiv Gruzije - ubacila više od 70 poena.

Njihov najbolji napadač, bek Hjuston Rokitsa Goran Dragič, do polovine meča sa Makedonijom se nalazio u seriji od 17 promašenih trojki!

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC