• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Sreća na našoj strani

Teodosić, Tepić i Perović jedinstveni u ocjeni da je Srbija uz naklonost Fortune opstala na EP, ali smatraju i da je bio red da im se ona osmjehne.

 "ORLOVI": Sreća na našoj strani Izvor: MONDO

Prije utakmice sa Turskom (68:67) rekli smo "samo se plasirajte u četvrtfinale". I plasirali su se!

Nikom nije prijao onakav posljednji minut, ali što bi rekao tim menadžer reprezentacije Nebojša Ilić: "Ovo je zdravo, tako se jača srčani mišić".

Junak mnogih pobjeda, Miloš Teodosić, umalo je ovog puta ispao tragičar, jer ga je u tih 57 sekundi dva puta prošao Ender Arslan, dok je u fazi napada imao izgubljenu loptu i promašaj. Ali, ne može uvijek da se bude junak.

Ovog puta heroj je bila kompletna petorka, koja je "izvadila" svog plejmejkera odličnom odbranom prilikom ulaza pod koš Omera Onana i poslije, pri šutu Ersana Iljasove.

"Šta da kažem, izgleda da je moralo da se svede na jedan šut. Odigrali su Turci dobru utakmicu na kraju, ali smo sada mi imali više sreće. Uz neke naše greške došli su do šuta za pobjedu, ali hvala bogu da je Fortuna bila na našoj strani", rekao je Teodosić (20p, 8sk, 5as, 6izg), koji je furiozno počeo utakmicu i bio najzaslužniji za visoko vođstvo "orlova" u tom periodu.

On je priznao da je ekipa bila dosta smirenija u prvom poluvremenu, kada smo imali i 13 poena viška, pa i šansu da to vođstvo uvećamo.

"Dozvolili smo im da se vrate. Borili smo se, ali nas je zahvatila nervoza... Znate šta, ovo je bila nokaut utakmica, a mi psihološki dosta ispražnjeni".

Milenko Tepić (12p, 8sk) pružio je vrlo odvažnu partiju, igrao upravo onako kako se od njega očekuje, međutim, u posljednjoj četvrtini je uputio samo jedan šut - onaj ulaz na "drugi obruč", koji nije prošao pri rezultatu 60:56.

"Takav je sport. Na neki način nam se vratilo za poraz iz Istanbula. Svašta se dogodilo, ali je najvažnije da smo tu gdje smo željeli da budemo poslije druge faze prvenstva".

Kosta Perović podsjetio je ne samo na poraz od Turaka u polufinalu SP, već i u drugoj fazi Evrobasketa 2009, kada smo pali u produžetku bez postignutog poena za pet minuta.

"Sreća je bila na našoj strani. Mislim da smo je zaslužili poslije tesnih poraza od njih u Poljskoj i prošle godine. Jednom da i nas igra nagradi", rekao je Perović.

Kosta je za samo devet minuta zabilježio osam poena i šest skokova, igrajući uz to odličnu odbranu pod samim košem.

"Borili smo se kao lavovi, podržavali jedni druge. Iako nije bilo najsjajnijih rješenja na kraju, ostali smo pribrani, vjerovali smo da ćemo odbraniti njihov posljednji pokušaj da naprave preokret. Izdržali smo pritisak i sve napore, ne znam više šta da kažem..."

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC