• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokuzovski: Igrači su junaci!

Selektor Makedonije izjavio je da se objašnjenje neočekivanih uspjeha njegovog tima krije u borbenosti i rasterećenosti.

 Dokuzovski: Igrači su junaci! Izvor: MONDO

Izvinjavam se selektoru Rusije, Dejvidu Blatu - a i čitaocima MONDA - što sam sa malom dozom ironije prenio njegove riječi poslije pobjede nad Makedonijom, ostvarene srećnim trojkom Sergeja Monije.

Uvodna rečenica tog teksta u ponedjeljak uveče glasila je "Teško Litvancima! Mi ćemo se sa Rusima nekako snaći".

I mnoge moje kolege ovdje su žalile što se u četvrtfinalu ne sastajemo sa Makedonijom, ali sada je potpuno jasno da Blat zna košarku bolje od svih nas zajedno, pa na ko zna koji stepen.

Selektor Marin Dokuzovski nadmudrio je Kestutisa Kemzuru, čiji je tim samo na mahove uspijevao da dođe do igre kakvu želi i do ritma koji mu odgovara. Bilo je to u prvim minutima utakmice, zatim i sredinom druge četvrtine, kada je Antić dobio treću ličnu, a Mekejleb otišao na klupu da predahne.

Ostatak utakmice protekao je u "rovovskoj borbi", u kojoj je domaćin imao maksimalno osam-devet poena prednosti, ali nije mogao da se značajnije odlijepi.

Što je najvažnije, igrači Dokuzovskog pokazali su veću volju da pobijede i veću mentalnu snagu od "brojnijeg" protivnika, s obzirom na to da Kemzura nije uvodio u igru samo dvojicu, a Makedonac trojicu plus povrijeđenog Gečevskog.

"Plan je bio da u posljednju četvrtinu uđemo sa podnošljivim zaostatkom i tako ih psihološki opteretimo, jer su oni bili tim koji nije smio da izgubi ovu utakmicu. To smo i uradili, za šta najveće zasluge pripadaju našoj odbrani", rekao je Dokuzovski poslije plasmana u polufinale, u kojem će se sastati sa Španijom (petak, 16.30).

"Mi nismo imali šta da izgubimo od početka prvenstva. Došli smo rasterećeni, zato smo i mogli da dobijemo sve ove utakmice. Uvijek smo davali sve od sebe".

Dokuzovski je dodao da je igračima poslije poraza od Rusa rekao da dignu glavu gore, jer će se to "negdje vratiti, možda i protiv Litvanije".

I Vlado Ilievski pogodio je pobjedonosnu trojku, dok Litvanci iz dva pokušaja za 11 sekundi nisu mogli do koša.

"Drago mi je zbog ovih momaka, oni su junaci! Pogledajte, sve ekipe rotiraju po 10-12 igrača, ja osmoricu. Pravim neke trikove, malo mi Ilievski igra 'pleja', pa onda dam Mekejlebu da promijeni ritam... Vojdan Stojanovski je prošle sezone igrao makedonsku ligu, koja nije naročito jaka. Mnogima nedostaje međunarodno iskustvo, ali smo i to uspjeli da nadoknadimo borbenošću. Presrećni smo", u dahu je rekao Dokuzovski.

Ovaj stručnjak ima 51 godinu, tokom 80-ih je nosio dres Rabotničkog, a sada je "alfa i omega" skopskog kluba, mada zvanično ima funkciju savjetnika u stručnom štabu.

Reprezentaciju Makedonije vodio je 2000-01. Drugi mandat započeo je u kvalifikacijama za EP prošle godine.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC