• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilievski: Šut moje karijere!

Trojka Vlade Ilievskog odvela je Makedonce u polufinale EP u košarci. Predrag Samardžiski: "Svi u timu smo kao braća".

 Ilievski: Šut moje karijere! Izvor: MONDO

Ako imate srce i malo sportske sreće i drskosti možete mnogo. Upravo su to večeras pokazali košarkaši reprezentacije Makedonije, predvođeni jednim sjajnim Amerikancem - Lesterom Boom Mekejlebom sada već "prekrštenim" u "Bojčeta Mekejlebovskog".

Makedonija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva pobijedivši domaćina Litvaniju 67:65 u dramatičnoj završnici. Meč viner bio je Vlado Ilievski, strijelac trojke koja će ući u istoriju makedonske košarke.

"Ovo je najbolji šut u mojoj karijeri, najbolji šut u mom životu", izjavio je Ilievski novinarima poslije meča u Kaunasu.

Nekoliko stotina navijača Makedonije u dvorani u Kaunasu pjevalo je sa svojim herojima, a Litvanci su ćutke i u nevjerici napuštali sportski objekat.

Predrag Samardžiski otkrio je ključ uspjeha makedonskog tima - atmosfera u svlačionici, na treninzima.

"Nas dvanaestorica smo bukvalno kao braća! Svi dišemo kao jedan i u tome leži naš uspjeh. Rasterećeni smo iz meča u meč, ne opterećuju nas priznanja, nagrade, premije. Igramo za naš narod kome je srce puno, kao i nama, poslije svake naše pobjede. Radimo sve iz srca, sa velikim zadovoljstvom", u dahu je pričao nekadašnji centar Patizana i FMP-a.

Litvance nije išao šut, kao recimo protiv Srbije, kada su ubacivali sve. To je unijelo nervozu u domaću ekipu. Uz pritisak sa tribina i očekivan trijumf, kola su im krenula nizbrdo. A Makedonci su čekali svoju šansu. Borili su se za svaku loptu.

"Znali smo da ako budemo igrali egal u prvom poluvremenu Litvanci će u nastavku postati nervozni i olakša će nam. To se i dogodilo. Mi smo umrtvili igru, oni nisu mogli da se razigraju i to nam je donijelo pobjedu. Ne mogu da vam opišem koliko smo srećni".

Makedonija je, uz Srbiju, pokazala da se na Balkanu igrao, igra i da će se igrati dobar basket. A postoji još nešto na ovom prostoru što drugi nemaju - ogromna želja da se pomogne svojoj ekipi, zemlji.

Pogledajte samo primjer Todora Gečevskog. Čovjek je polomio ruku, ali je ipak htio da igra!

Samardžiski je upravo to potencirao poslije meča: "Šta možete da mislite o čovjeku koji sa dvije polomljene ruke hoće da igra? To je igrač zlata vrijedan svakom timu. Njegova mirnoća u neizvjesnim trenucima toliko znači da je potrebno imati ga i na klupi. Mnogo nam pomaže iako ne igra".

OVDJE pročitajte kakva euforija vlada u Makedonija poslije uspjeha košarkaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC