• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Litvanci pobijedili Slovence, na putu ka OI

Litvanska reprezentacija pobijedila je Sloveniju 80:77 (19:20,25:13,19:24,17:20) u razigravanju za plasman koji garantuje kvalifikacije za OI.

 EP: Litvanci pobijedili Slovence, na putu ka OI  Izvor: MONDO

Nisu Litvanci bili oporavljeni od poraza od Makedonije dovoljno da pruže blistavu partiju, ali su bili sposobni da savladaju Sloveniju spretnijom igrom u neizvjesnoj završnici.

Konačan ishod meča je velikoj mjeri odlučila trojka Kalnietisa 19 sekundi prije kraja, kao i "mirne ruke" Litvanaca na linije slobodnih bacanja tokom neizvjesne završnice.

Slovenci su minut prije završetka meča vodili sa poenom razlike, a presudan momenat je bio kada je Kaukenas presjekao dodavanje Gorana Dragića ka Lorbeku, loptu preuzeo Jasikevičijus i dodao do Kalnietisa, koji je pogodio van linije sa tri poena za rezultat 79:77.

Igračima Božidara Maljkovića je preostalo 19 sekundi da izbjegnu poraz, ali je Lakovič šest sekundi prije kraja promašio polaganje, poslije čega je Kalnietis dao jedno "bacanje", a Dragić u posljednjim trenucima meča promašio težak šut za izjednačenje iz ćoška terena.

Litvanija je današnjom pobjedom obezbijedila učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a Slovenija će završiti takmičenje bez pobjede nad ijednom ozbiljnom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu, uprkos plasmanu u četvrfinale.

"Zmajčeki" su do najboljih osam došli pobjedama nad Belgijom, Gruzijom, Ukrajinom, Bugarskom u prvoj fazi, a u drugoj nad Finskom. Izgubili su od Rusa, Grka, Makedonaca, Španaca i Litvanaca.

U pobjedničkoj ekipi su najbolje igrali Kalnietis (17), Jasikevičius (12, 7 as) i Songaila (12), dok su Sloveniju predvodili Erazem Lorbek (16, 5sk) i Goran Dragić (16, 5 sk, 4 as).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC