• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Previše grešaka, zaslužen poraz

Selektor Srbije rekao je da su Rusi bili bolji u četvrtfinalnoj utakmici EP, ali i da žali zbog poraza, jer smo sve vrijeme bili blizu preokreta.

 Ivković: Previše grešaka, zaslužen poraz Izvor: MONDO

Povrede Tepića i Rašića, ali i ponovo ispoljene boljke na oba kraja terena, zajedno su skupo koštale reprezentaciju Srbije, u jednoj od ključnih utakmica na Evrobasketu.

Direktno iz izgubljenih lopti i protivnikovih "drugih" napada primili smo 37 poena, na isti način postigli samo 16 i to je napravilo razliku koju je bilo teško nadoknaditi na drugim poljima.

"Zasluženo smo izgubili ovu eliminacionu utakmicu, ali mislim da konačnih 10 razlike (77:67) nije realan rezultat, iz prostog razloga što smo tokom cijele utakmice bili blizu preokreta. Trebalo je nešto malo više koncentracije, moguće je jedna greška manje, jedan skok više, da bi se protivnik prelomio", rekao je Ivković srpskim novinarima u Kaunasu.

"Igrači su to željeli, ali smo još jednom došli u situaciju da od 77 poena primimo čak 37 lakih, ili kako se nekad kaže - glupavih poena. Ovom timu, koji je tokom prethodna tri mjeseca puno uložio i puno radio, bilo je vrlo teško da to izdrži... Šansa je bila tu, ali ono što nismo zagradili i ono što smo bacili Rusima u ruke, nikako nismo mogli da nadoknadimo".

Ivković žali što je kompletan teret organizacije igre pao na ramena Miloša Teodosića (devet izgubljenih lopti), malo i na Stefana Markovića, koji se nisu dobro snašli na presing odličnih ruskih atleta.

Zbog povreda nisu nastupili Tepić i Rašić, igrači koji mogu da pokriju obe bekovske pozicije. Prvi se ukočio na treningu u srijedu uveče, a drugi bio najavljen za tim, ali je učestvovao samo u zagrijavanju.

"Mislim da su ovih 19 grešaka u velikoj mjeri posljedica odsustva dvojice ključnih igrača za organizaciju igre. Protiv nešto agresivnije odbrane bio nam je potreban drugi iskusan bek i onda bi vjerovatno naš odgovor bio mnogo kvalitetniji. Imali bismo i lako postignute poene, a ne da serijom grešaka uvek iznova dolazimo u podređen položaj".

Pred selektorom i njegovim saradnicima je težak zadatak, da uz minimalan odmor spreme već oslabljenu ekipu za meč sa Grcima (14.00), u kojem je ulog takođe veliki - plasman na dodatne kvalifikacije za OI 2012.

Ivković je rekao da "računa i vjeruje u karakter tima", mada su neki od igrača prethodno sami rekli da protiv Rusije nisu pokazali karakter.

"Ne slažem se sa tim i ne bih rekao da nisu pokazali karakter, mislim da su to izjavili u rezignaciji. Sve se svodi na to šta su realne mogućnosti i dometi".

"Bilo je na ovoj utakmici jako čudnih situacija, bilo je i spleta loših okolnosti. Meni bi najlakše bilo da i ja prihvatim odgovornost za poraz, ali morate da shvatite da ovaj srpski tim večeras nije bio tim i da razlog tome nije bio manjak želje i karaktera".

Drugim riječima, protivnik je bio kompletniji i kvalitetniji.

Na konstataciju da smo primili previše lakih poena čak i mimo ofanzivnog skoka i izgubljenih lopti, selektor je odgovorio da su ipak ta dva elementa odlučujuće uticala na rezultat.

"Na utakmici kakva je bila, na malo poena, to ne bi izdržao nijedan tim. Svako ima pravo na grešku, dali smo i mi dosta lakih poena, ali primiti 37 na način na koji smo ih mi primili, teško je izdržati. Mada je sigurno bilo i zaboravljenih igrača, bespotrebnih udvajanja, primljenih trojki iz uglova... Ključ utakmice bio je u elementima koje sam pomenuo, kao i u odnosu asistencija i izgubljenih lopti, koji nam je bio dominantan i visoko pozitivan, a ovog puta visoko negativan".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC